23948sdkhjf

Tre energiselskaber politianmeldt for ulovligt telefonsalg

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt fem virksomheder for at have overtrådt forbuddet mod telefonsalg eller medvirket hertil.

Tre af de fem virksomheder er energiselskaber. Det drejer sig om Natur-Energi, Blue Energy og Velkommen.

De øvrige to er Smartresponse og Bravour.nu. Førstnævnte er allerede politianmeldt i en anden sag, fremgår det af en pressemeddelelse udsendt af Forbrugerombudsmanden.

Accepterer bøde
Tre af de fem virksomheder har accepteret at betale bøder i forbindelse med politianmeldelsen.

Det drejer sig om energiselskabet Natur-Energi, der har accepteret at betale en bøde på 125.000 kroner for et eller flere opkald til 14 forbrugere. Blue Energy, som har accepteret at betale en bøde på 200.000 kroner for opkald til 23 forbrugere samt Smartresponse, der er politianmeldt for som henholdsvis leadvirksomhed og leadmægler at have medvirket til uanmodede telefoniske henvendelser foretaget af Natur-Energi og Gul Strøm. Derudover solgte Smartresponse urigtige oplysninger om 19 forbrugere til hhv. Natur-Energi (10) og Gul Strøm (9).

Smartresponse har accepteret en bøde på 150.000 kroner for sin deltagelse i begge sager.

Velkommen
Af pressemeddelelsen fra Forbrugerombudsmanden fremgår det at hverken Bravour.nu eller energiselskabet Velkommen har accepteret at betale bøder.

Bravour.nu ApS er politianmeldt for at medvirke til flere af opkaldene fra Velkommen og Blue Energy ved at have foretaget uanmodede telefoniske henvendelser på vegne af virksomhederne.

Velkommen, der sælger strøm på abonnement, er politianmeldt for at have foretaget et eller flere uanmodede opkald til forbrugerne.

Adm. direktør Thomas Søgaard-Andersen hos Velkommen erkender i en mail til Børsen overtrædelse af markedsføringsloven.

- Det er aldrig rart for en kundeorienteret virksomhed at blive politianmeldt. Vi er i tæt
dialog med Forbrugerombudsmanden om omfanget, som efter vores egen interne undersøgelse er klart mindre end det, som Forbrugerombudsmanden skriver i sin pressemeddelelse. Men alle overtrædelser er én for mange, skriver
Thomas Søgaard-Andersen i mailen.

21 virksomheder siden årsskiftet
Forbrugerombudsmanden har siden årsskiftet politianmeldt 21 virksomheder i sager om ulovligt telefonsalg. Blandt dem har 13 virksomheder accepteret at betale bøder eller er idømt bøder for samlet set knap 2,5 millioner kroner.

- Ulovligt telefonsalg er desværre et udbredt problem i Danmark. Vi har i år modtaget flere klager end nogensinde før. Indtil videre har de senere års klager ført til politianmeldelse af 21 virksomheder, hvor sagerne mod 13 af virksomhederne er afsluttet med bøder på ca. 2,5 millioner kroner samlet set. Jeg forventer, at der vil komme flere politianmeldelser, siger Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094