23948sdkhjf

Ewii politianmelder elselskab: Vores branches ry ødelægges

- Ewii har politianmeldt vores konkurrent Velkommen A/S for bedrageri. 

Sådan skriver Ewiis direktør Lars Bonderup Bjørn på Twitter. 

Årsagen er, at Ewii stadig oplever, at elsælgere på vegne af Velkommen bruger beskidte tricks og forsøger at snyde Ewiis kunder til at skifte selskab. 

Politianmeldelsen er den tredje på et år for Velkommens vedkommende. Den seneste tikkede ind i sommers, da Forbrugerombudsmanden endnu engang måtte til tasterne og indesende en politianmeldelse. 

Dengang satte Ewii gang i en større kampagne, der skulle sætte fokus på netop de brodne kar i energibranchen. Også Lars Bonderup-Bjørn satte gang i sin egen lille Twitter-kampagne, hvor han ville tweete hver gang han hørte om en telefonsælger, der havde ringet en borger op og brugt beskidte tricks og ufine metoder.

Ingen har ringet til Birthe

Ewii oplever altså stadig, at elsælgere brugere beskidte metoder i jagten på kunder. Kigger man på Lars Bonderrup-Bjørns feed på Twitter fremgår det, at han i juni havde haft rigtig travlt med at tweete.

Efter forbrugerombudsmandens politianmeldelse af Velkommen sidst i juni havde Lars Bonderup Bjørn en dialog med Velkommens direktør Martin Daugbjerg Sakran, hvor denne understregede, at det ville stoppe.

- Det klingede af hen over sommerferien, men i august startede det igen, fortæller Lars Bonderup Bjørn. 

Han fortæller blandt sagen om Birthe. Hun bliver kimet ned af en elsælger. Sælgeren siger han er fra Trefor

- Trefor er en del af den koncern, jeg er direktør for – så det vil jeg gerne afkræfte. Ingen fra Trefor har ringet til Birthe. Det er en sælger, og han vil have Birthe til at skifte leverandør - til Velkommen, lyder det fra direktøren. 

Lover bod og bedring – hver gang

Det er altså tredje gang på et år, at Velkommen politianmeldes. Første gang var i oktober sidste år. Den seneste anmeldelse faldt i sommers. Og hver gang har Velkommen lovet bod og bedring. 

I forbindelse med den første politianmeldelse skrev daværende direktør Thomas Søgaard-Andersen i en mail til Børsen.

- Det er aldrig rart for en kundeorienteret virksomhed at blive politianmeldt. Vi er i tæt
dialog med Forbrugerombudsmanden om omfanget, som efter vores egen interne undersøgelse er klart mindre end det, som Forbrugerombudsmanden skriver i sin pressemeddelelse. Men alle overtrædelser er én for mange.

Efter sommerens politianmeldelse lød den samme gamle sang. At de ufine metoder ville ophøre.

- Vi kan konstatere, at hverken politianmeldelse, mange klager eller mediefokus har hjulpet. Trods løfter om bod og bedring fortsætter Velkommen og andre selskaber praksissen med at ringe til vores kunder og genere dem. Derfor har vi valgt at politianmelde Velkommen A/S. Vores branches ry bliver ødelagt af disse brodne kar, lyder det fra Lars Bonderup Bjørn.

Virker det

Hvorvidt Ewii kommer nogen vegne med politianmeldelsen kan jo være svært at gisne om. De første to har ikke rigtigt bragt nogen bedring med sig. 

Det er derfor heller ikke sikkert, at tredje gang er lykkens gang. 

- Jeg er lettere frustreret over, at Forbrugerombudsmanden og politiet kan gøre så lidt. Jeg er klar over at denne anmeldelse ikke ændrer verden, men jeg håber den vil hjælpe dem med at få nogle bedre værktøjer til at håndtere disse situationer, siger Lars Bonderup Bjørn.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14