23948sdkhjf

Udbryder fra Xergi: Markerer første års selvstændighed med nyt navn og super resultat

Biogas-eksperten Nature Energy købte i november 2018 en anden biogasekspert, nemlig Xergi med base i Støvring i Nordjylland. 

Med i det køb fulgte den lille selvstændige afdeling, som udviklede automation til proces- og forsyningsindustrien. 

Da det ikke lige var kerneforretningen for Nature Energy fulgte en periode med usikkerhed om fremtiden for den lille afdeling. 

- Vi spurgte os selv, hvad er det vi vil? Vi ville have de samme kunder, det samme forretningsområde, vi ville ikke splitte gruppen op, fortæller Kent Hastrup om den periode, der ledte til, at han og fem andre købte automationsafdelingen ud af Xergi.

Pr. 1. juni 2019 var købet en realitet og det var Xergi Automation også.

Læs også: X Automation føjer både medarbejdere og nyt forretningsben til

Nyt navn

Med i handlen fulgte alle aktiver i automationsforretningen, kundedata, en aftale om leje af lokalerne, alle medarbejderne og 23 igangværende projekter. 

- Vi kørte simpelthen videre helt uberørt. Vores kunder opdagede ingenting og vi har aldrig set os tilbage, siger Kent Hastrup, der netop har afsluttet det sidste af de 23 projekter, som hang ved fra Xergi-dagene.

Netop afslutningen af det 23. projekt og det at virksomheden har eksisteret i sin nuværende form i lidt over et år har fået Kent Hastrup til at tage en beslutning, der skal markere den endelig frigørelse fra Xergi og Nature Energy.

- Vi kunne ikke købe navn og logo, da vi købte automationsafdelingen sidste år. Vi fik dog lov at bruge navnet i to år. Men vi har besluttet at skifte navn allerede nu. Så nu hedder vi X Automation. Jeg glæder mig til vi kommer på plads. Nu er vi kun os selv, siger han. 

Regnskab fra det første år

Med nyt navn og en ny visuel identitet har Kent Hastrup og hans hold fået tage hul på virksomhedens andet år. Men først skal første år lige afsluttes, sådan rent regnskabsmæsssigt. 

- Det ser godt ud. Vores omsætning rammer 20 millioner plus lidt. Vores resultat bliver så absolut i sorte tal, siger Kent Hastrup. 

Strategien er at gå fra 15 til 25 millioner på omsætningen på tre år. 

- Vi er godt på vej, og så skal bundlinjen bare følge med.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094