23948sdkhjf

Sidste del af forsyningsparken er på plads: Nu bygges fremtidens renseanlæg i Assens

Assens Forsyning er nu klar til at stikke spaden i jorden til den sidste del af den forsyningspark, som selskabet har arbejdet i årevis på at etablere. 

Forsyningsparken skal bestå af vandværk, renseanlæg med biogasanlæg samt ny administration, kontrolcenter, værksted og lager. 

Vandværket er færdigt, og i marts i år udpegede Assens Forsyning totalentreprenøren Hoffmann, der sammen med arkitekterne Adept og rådgivende ingeniører Moe skal opføre den nye administration samt værksted og lager.

Nu har forsyningsselskabet valgt det konsortium, der skal stå for opførelsen af renseanlæg og biogasanlæg, der altså udgør den sidste del af forsyningsparken. 

- Det glæder os meget, at vi med den indgåede kontrakt om opførelsen af renseanlægget, nu har samtlige kontrakter til Forsyningsparken på plads. Vi kan nu for alvor komme videre med at realisere Assens Kommunes spildevandsplan, hvor al rensning af spildevand centraliseres på ét og samme effektive anlæg. Vi har allerede investeret 100 millioner kroner i første del af et nyt og samlet spildevandssystem, og med den indgående kontrakt, er der i alt investeret 500 millioner kroner, siger administrerende direktør Birger Strandby Ernst

Pris & kvalitet  

Assens Forsyning har i samarbejde med bygherrerådgiveren Cowi gennemgået og vurderet tilbuddene fra de prækvalificerede entreprenører.

Bestyrelsen for Assens Forsyning har i den forbindelse enstemmigt valgt Konsortiet Nyt Assens Renseanlæg, som består af Jakobsen & Blindkilde og EnviDan med Cubo som arkitekter samt Møller & Grønborg som landskabsarkitekter. Konsortiet er valgt på baggrund af et EU-udbud, hvor tre totalentreprenører var prækvalificeret.

- Vi har ud fra en samlet vurdering besluttet os for det forslag og tilbud, Konsortiet Nyt Assens Renseanlæg er kommet med. Det har vi, da vi vurderer, at det indeholder det bedst mulige forhold mellem pris og kvalitet. Samtidig lever tilbuddet til fulde op til de meget høje krav og forventninger, vi har stillet i udbudsmaterialet, siger bestyrelsesformand Poul Erik Kristiansen.

De indkomne tilbud er bedømt ud fra en fast og ensartet bedømmelsesmetode. Alt efter tilbudsgivernes evne til at indfri kriterierne, er der givet point. På den baggrund opnåede Konsortiet Nyt Assens Renseanlæg det højeste antal point og fik dermed tildelt kontrakten og opgaven med at opføre renseanlægget i totalentreprise.

Et udstillingsvindue til omverdenen

Det nye anlæg skal selvfølgelig være energieffektivt og miljøvenligt. Derudover har Assens Forsyning en vision om at gøre anlægget til et udstillingsvindue til omverdenen, hvor andre selskaber og virksomheder kan hente inspiration til, hvordan moderne håndtering af spildevand mest hensigtsmæssigt finder sted. 

-  Vi vil gerne fortælle historien om vandets vej – lige fra skybrud til kloak samt fra grund- og drikkevand til spildevand og derfra videre til badevand. Til det formål anlægger vi en ’formidlingsring’ og et offentligt stisystem rundt om hele Forsyningsparken. Derfra bliver der adgang til en udsigtsplatform, hvor både offentligheden og fagfolk, kan få indblik i anlægget samt i dets effektive og miljøvenlige funktion, siger drifts- og projektchef Michael Dissing Nielsen. 

Arbejdshandskerne på 

Assens Forsyning har arbejdet med planlægningen af det omfattende projekt i flere år og kan altså nu for alvor gå i gang. 

Første spadestik skal tages i løbet af efteråret. 

Byggeriet skal dog koordineres med opførelsen af den nye administration med tilhørende værksted og lager, der bygges sideløbende, og som i forening med renseanlægget, skal passes ind i landskabet. 

- Vi forventer at være i mål med begge projekter primo 2022, siger drifts- og projektchef Michael Dissing Nielsen. 

Fakta

Konsortiet Nyt Assens Renseanlæg I/S (Jakobsen & Blindkilde A/S + EnviDan A/S) opfører i totalentreprise for Assens Forsyning A/S et nyt renseanlæg med tilhørende biogasanlæg ved Fåborgvej/Egebjergvej i den sydøstlige udkant af Assens by.

Konsortiet har tilknyttet CUBO Arkitekter samt Møller & Grønborg som landskabsarkitekter

Anlægget, der får en kapacitet på 100.000 PE med mulighed for udvidelse til 150.000 PE, bliver en del af en samlet Forsyningspark, som også vil indeholde vandværk samt administration, værksted og lager til Assens Forsyning A/S

Renseanlægget er en forudsætning for kunne efterleve beslutningen i Assens Byråd om at omlægge håndteringen af spildevand fra de nuværende otte mindre renseanlæg rundt om i kommunen, til ét nyt, samlet og mere effektivt anlæg i Forsyningsparken – jf. Spildevandsplan 2018-2027


 

Artiklen er en del af temaet Magasinet Forsyning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye tiltag skal nedsætte forekomsten af dødelig bakterie i brugsvandet
30 kilometer termonet fyrer op under 200 boliger i Hyllegaard Høje
NKT bekræfter britisk milliardordre
Direktør for Andel Energi stopper med øjeblikkelig virkning
Aalborg Forsyning er ude: Nu er det lokale værk inde i varmen
NKT klar til at underskrive ordre på Polens første store havvindmøllepark
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218