23948sdkhjf

Fortrøstningsfuld Nighat Kamal efter totalentreprenørs begæring om rekonstruktion

Her til morgen kom det frem at den nordjyske virksomhed Victor DST har indgivet begæring om rekonstruktion hos Skifteretten i Hjørring. 

Det er økonomiske udfordringer, der volder problemer, og derfor har fået virksomhedens bank til at kaste håndklædet i ringen.

Victor DST har i de seneste år bevæget sig væk fra den offshorebaserede olie- og gasindustri og længere ind på land og nærmere den grønne omstilling.

I det set-up har virksomheden vundet en lang række opgaver på de danske fjernvarmeværker.

Der er derfor installeret eller er ved at blive installeret store varmepumper ved Skagen Fjernvarme, Støvring Fjernvarme, Fjernvarme Fyn, Svendborg Fjernvarme og Farum Fjernvarme - blot for at nævne nogle få. 

Sidstnævnte er et af de selskaber, der i øjeblikket er ved at få opført et 15 MW varmepumpeanlæg i Farremosen i Allerød Kommune. 

Her er der lige holdt rejsegilde og tidsplanen holder – i hvert tilfælde indtil videre, siger Nighat Kamal, direktør i Farum Fjernvarme. 

Hun – og projektet – er selvfølgelig ramt af Victor DSTs situation, men hun er også fortrøstningsfuld. 

- Vi regner med, at det kommer i orden. Vi ved det selvfølgelig ikke endnu, men jeg har talt med ham (Ole Nygaard, Victor DST, red.), og vi har fået nogle meldinger om, at han nok skal klare det, siger Nighat Kamal og tilføjer: 

- Jeg er fuld af tiltro til, at han finder du af det. Han har bedt om et par dage, så jeg venter bare på en udmelding.

Selvom hun sådan overordnet set ikke er nervøs over situationen eller bekymret for det mange millioner kroner dyre projekt, der er på vej i Farremosen, så bliver Nighat Kamal dog nødt til at forholde sig til 'hvad nu hvis det ikke går‘.

Det gør hun sammen med de andre berørte værker på et møde i dag klokken ni. 

- Vi stikker hovederne sammen for at drøfte, hvilke muligheder vi har, siger hun og tilføjer:

- Derfor kan jeg faktisk ikke sige ret meget lige nu. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078