23948sdkhjf

Salg af Ringsted Kraftvarmeværk en realitet

Ringsted Byråd besluttede mandag 14. november at købe kraftvarmeværket på Jættevej af Dong Energy A/S. Overtagelsen sker pr. 1. januar 2012.
I slutningen af november kunne Energy Supply berette at et salg af Ringsted Kraftvarmeværk nærmede sig .

Nu oplyser Ringsted Kommune at man netop har besluttet at overtage anlægget fra Dong Energy pr. 1. januar 2012.

Baggrunden for salget er, at Dong Energy som led i sin forretningsstrategi ønsker at frasælge otte af selskabets decentrale kraftvarmeanlæg, heriblandt Ringsted Kraftvarmeværk.

Forsyningssikkerhed & faste lave priser
Ringsted Kommune har i 15 år haft en samarbejdsaftale med Ringsted Kraftvarmeværk om levering af gasbaseret varme i perioder med høj belastning, dvs. stort varmeforbrug. Denne aftale har været til gavn for varmeforbrugerne, og med overtagelsen af værket er det fortsat muligt at fastholde de attraktive priser.

Da købet er en virksomhedsoverdragelse, beholder de fem medarbejdere på værket deres job under det nye ejerskab.

- Vi har været glade for vores samarbejde med Dong, men det er glædeligt, at det er Ringsted Kommune, som overtager Ringsted Kraftvarmeværk, fordi vi på den måde fortsat kan fastholde lave varmepriser og forsyningssikkerhed, siger borgmester Niels Ulrich Hermansen.

Overdragelse tidligere end ventet
I følge den hidtidige aftale mellem Dong Energy og Ringsted Kommune skulle kommunen først overtage værket med udgangen af 2016. Men da Dong Energy som led i sin strategi ønsker at frasælge en del af sine decentrale kraftvarmeværker, er overdragelsen altså sket allerede fra årsskiftet.

- Fra Dong Energys side kvitterer vi for et godt forhandlingsforløb, som er faldet ud til begge parters tilfredshed. Vi ønsker Ringsted Kommune og kommunens varmeforbrugere tillykke med det nye kraftvarmeværk og er samtidig glade for, at vores dygtige medarbejdere kan følge med over til Ringsted Kommune, siger direktør Jens Erik Pedersen i Dong Energy.

På sit møde i december beslutter byrådet, om kraftvarmeværket skal organiseres direkte under Ringsted Kommune eller under kommunens forsyningsselskab, Ringsted Forsyning A/S.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11