23948sdkhjf

Udbud skudt i gang for nyt dampværk

Et nyt udbud er netop startet for et kommende dampværk i Hillerød. Hillerød Kraftvarme vil etablere et dampværk, der skal levere procesdamp til produktionen hos de to virksomheder Novo Nordisk og Fujifilm Diosynth Biotechnologies samt evt. kommende virksomheder. Overskudsvarmen fra dampværket vil desuden indgå som et grønnere supplement til fjernvarmen.

– Dampværket er et vigtigt skridt i den grønne omstilling, fordi det vil give en mere miljøvenlig energiproduktion end i dag, hvor de to virksomheder får procesdamp og fjernvarme via naturgas, forklarer Anders B. Møller-Hansen, der er energidirektør i Hillerød Forsyning.

Symbiosesamarbejdet mellem Hillerød Kraftvarme og de to industrivirksomheder er samtidig et konkret eksempel på, hvordan parterne i fællesskab kan drive den grønne omstilling. Projektet og etableringen af dampværket er dog betinget af, at parterne på baggrund af de forestående tilbud kan opnå en økonomisk fordelagtig løsning.

Om udbuddene

Hillerød Kraftvarme er bygherre på projektet, mens virksomhederne Novo Nordisk og Fujifilm Diosynth BioTechnologies er med til at aftage procesdampen og af den vej finansiere og afdrage på de lån og produktionsomkostninger, der er forbundet med løsningen. Når værket står færdigt, kan andre virksomheder også tilbydes procesdamp.

– I udformningen af udbuddet har vi valgt at opdele entreprisen i seks dele for at få de mest specialiserede kompetencer og i sidste ende den mest optimale løsning inden for den økonomiske ramme, siger Anders B. Møller-Hansen.

Det første udbud er netop gået i gang, mens de andre fem udbud vil følge herefter:

  1. Maskinentreprise inkl. SRO og programmering
  2. Bygge- og anlægsentreprise (inkl. modning)
  3. Ledningsentreprise
  4. Forsyningsanlæg fra 50 kV eller 10 kV net
  5. Tilslutningsarbejder og supplerende ydelser
  6. Entreprise for varmeakkumuleringstank

Udbuddet af dampværket løber fra primo juli til første kvartal 2021, hvorefter der tages beslutning, om projektet realiseres og i så fald om valg af leverandører af de enkelte udbudte del-entrepriser. Ambitionen er, at dampværket skal stå færdigt på Krakasvej i Hillerød ved siden af det eksisterende kraftvarmeværk primo 2023 og herfra været forbundet med en ny dampledningsring til de to procesvirksomheder.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.235