23948sdkhjf

Helsingør Forsyning vil have en solcellepark

Forsyning Helsingør ønsker at etablere en solcellepark på omkring 50-60 hektar ved Skibstrup Affaldscenter til produktion af grøn strøm.

Derfor har forsyningsselskabet bedt Helsingør Kommune om at udarbejde en lokalplan for en solcellepark på det konkrete areal. Hvis alle tilladelser kommer i hus er det planen at opføre en solcellepark med en samlet kapacitet på ca. 40 - 50 MW. Det kan dække strømforbruget hos halvdelen af husholdningerne i kommunen.

- Vi er stadig i projektets meget tidlige udviklingsfase. Med en solcellepark vil vi kunne tage et stor grønt skridt – og dermed støtte kommunens klimaplan og den grønne omstilling. I Forsyning Helsingør ønsker vi at udvide vores aktiviteter med mere vedvarende energi – og det her er en gylden mulighed, som også vil opfylde et stort ønske hos mange af vores kunder om mere klimavenlig energi, siger Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør i en pressemeddelelse.

I slutningen af maj måned godkendte Forsyning Helsingørs generalforsamling, at virksomheden kunne etablere et nyt forretningsområde for solenergi via selskabet Kronborg Solenergi A/S.

Det er nu op til Helsingør Kommune at igangsætte en planproces – herunder en høringsperiode. Forsyning Helsingør vil i den forbindelse gå i dialog med alle relevante parter – og naboer vil blive inviteret til informationsmøde.

 

Beslutning om planlægning forventes gennemført i løbet af sommeren, således at arbejdet med lokal-planen forventes igangsat i begyndelsen af september 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078