23948sdkhjf

Gymnasieelevers citronbatteri optaget i Guinness Rekordbog

1964 citronbatterier og 500 elevers kreative hjerner. Det er tilsyneladende opskriften på en Guiness World Record, som netop er tilfaldet Alssundgymnasiet Sønderborg. 

De mange citroner endte med at danne 1521 volt, og det er den højeste spænding målt på et frugtbatteri nogensinde.

Forsøget fandt sted i slutningen januar i samarbejde mellem gymnasie- og folkeskoleelever, og i fredags landede så certificeringen fra folkene bag Guinness Rekordbog. 

Det oplyser gymnasiet i en pressemeddelelse. 

Diplomer til alle
Fysiklærer Michael Lentfer Jensen modtog diplomet på vegne af skolen, og er nu i fuld gang med at lave diplomer til ALLE eleverne.

- Det her er resultatet af en helt formidabel holdindsats. I begyndelsen gik flere ting galt med opstillingen. Selvom vi havde testet det hele på forhånd, er det bare noget andet, når 500 elever bygger samtidig, og man har næsten 2000 citroner, forklarer Michael Lentfer Jensen og fortsætter:

- Vi var faktisk lige ved at måtte give op, men pludselig fandt vi fejlkilderne og startede simpelthen helt forfra. Eleverne brugte hele dagen og aftenen på at stille batteriet op igen, og så lykkedes det til sidst! Nu står jeg så her med diplomet i hånden som bevis på det, alle videnskabsmænd oplever i deres karriere: Man skal aldrig give op, selvom eksperimentet ikke lykkes første gang. Så jeg er utrolig stolt over vores elever, siger han.

Verdensrekordforsøget var en del af fejringen af 200-året for H. C. Ørsted og blev til i samarbejde med organisationen HCØ2020, Danmarks Tekniske Universitet samt Privatskolen Als og Dybbøl-Skolen.


Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.08