23948sdkhjf

Solcelleaktør i corona-tid: Der plejer at komme penge ind hver dag

I løbet af corona-krisen er investorerne blevet mere påholdende. Det har direktør hos Nordic Solar Energy Nikolaj Holtet Hoff mærket på egen pengepung. 

Han fortæller til Finans, at der plejede at komme penge fra investorer ind hver eneste dag, men at det stoppede i løbet af marts.

Årsagen var, at corona-pandemi fik aktierne til at falde med 20-30 procent - og det gør investorerne nervøse.  

Men Nikolaj Holtet Hoff vejrer morgenluft. Han vurderer, at flere investorer i kølvandet af corona-.krisen vil få øjnene of solceller

 - Jeg tror måske, at coronakrisen vil gavne os på længere sigt, fordi investorer mere kommer til at lægge mærke til os, fordi vi er en mere stabil forretning. Men selvfølgelig bliver der en masse usikkerhed på kort sigt, siger Nikolaj Holtet Hoff.

Han forventer da heller ingen effekt af coronakrisen i regnskabet for 2020. Det fremgår af ledelsesbretningen i det nyligt offentliggjorte regnskab. 

- På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at anslå størrelsen af den potentielle negative COVID-19-effekt, men der forventes ingen signifikant indvirkning på koncernniveau med hensyn til omsætning, indtjening og likviditet for 2020, fremgår det af ledelsesberetningen. 

Han påpeger over for Finans at det blandt andet skyldes, at man ikke er afhængig af, at  folk må mødes.

2019 i tal
Nordic Solar Energy har netop offentliggjort regnskabet for 2019. 

Omsætningen er steget fra 139 millioner kroner i 2018 til 216 millioner kroner i 2019.

Årets resultat før skat landede på 18 millioner kroner mod 16 millioner kroner året før.”

- Vi er utrolig stolte over vores flotte regnskab og over, at vi kontinuerligt kan sikre vores investorer et stabilt afkast. De sidste mange år har vist, at solenergi har et utroligt stabilt cash flow, der i høj grad er upåvirket af makrotendenser og konjunkturer. Næsten som en obligation. Det gælder også i den nuværende corona-krise, hvor vi har oplevet fortsat stabilitet, siger Nikolaj Holtet Hoff

Nordic Solar Energy ejer i øjeblikket 89 solparker i ni forskellige europæiske lande. I 2019 producerede parkerne nok elektricitet til at forsyne 75 procent af Gibraltars eller halvdelen af Færøernes årlige elforbrug.

Det største land i porteføljen er Belgien, som tegner sig for 32 procent af porteføljens værdi, mens Danmark tegner sig for 7 procent.

Nordic Solar Energy A/S
mio. kr. 2019 2018
Nettoomsætning 216 139
Resultat før af- og nedskrivninger 176 112
Resultat før skat 18 16
Årets resultat 16 11
Balancesum 1.919 1.579
Egenkapital 553 479
Antal ansatte
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08