23948sdkhjf

Trefor udviser samfundssind: Omlægger elnet og yder corona-hjælp

I de seneste måneder har det danske sundhedsvæsen forberedt landets hospitaler på at modtage et større antal corona-smittede patienter. Daginstitutioner har haft døgn-åben nødpasning og der har været ekstra mange webinarer, Skype-konferencer og digitale forsamlinger.

På grund af corona-krisen har der med andre ord været et øget behov for kritisk forsyning som el, vand og varme.

Hos forsyningsvirksomheden Trefor Infrastruktur, der står for forsyningen i Trekantområdet og dækker over områderne Trefor Elnet, Trefor Vand og Trefor Varme, har det ført til ekstra foranstaltninger - og en forespørgsel om hjælp fra en lidt uventet kant.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at identificere steder i forsyningsnettet, hvor vi kan forvente ekstra pres den kommende tid. Det er åbenlyst, at hospitaler, skoler og beredskab spiller en særlig rolle og derfor har unormal aktivitet. Det er vi i fuld gang med at håndtere, sagde direktør for Trefor Infrastruktur, Charles Nielsen kort efter, at coronaen havde holdt sit indtog i Danmark.

Styrker sikkerheden
Et af de steder, hvor Trefor Infrastruktur har haft et særligt fokus, er på elforsyningen ved sygehusene.

- Vi har omlagt el-nettet for at styrke sikkerheden omkring sygehusene. Helt konkret betyder det, at vi har lavet inddelinger i nettet lige omkring sygehusene, så elektriciteten ikke skal igennem lange strækninger. Det styrker forsyningen, siger Per Sørensen, der er elforsyningschef i Trefor El-net.

Han understreger, at det normalt ikke er et problem med de færre inddelinger, men at situationen kræver, at forsyningssikkerheden er på et meget højt niveau samtidig med, at der er et forventet højere forbrug på sygehusene.

Ressourcer til rådighed
Også hos Trefor Vand har der været fokus på den alvorlige situation. Selskabet driver 10 vandværker, og er dermed et af Danmarks større vandselskaber.

Her arbejdes selvfølgelig med at sikre rent vand til danskerne. Corona-krisen har dog fået forsyningschef Lars Skjerning til at udvise ekstraordinært samfundssind - forsyningssind om man vil.

Læs også: De higer og søger: Trefor jagter fortsat årsag til bakteriefund

Kort tid efter Mette Frederiksen havde lukket Danmark ned, var han ude og stille ressourcer til rådighed for de vandværker og forsyningsselskaber, der måtte have behov for det.

- Hvis der er behov for en håndsrækning, så vil vi gerne hjælpe. Det kan være vandværker, der drives af få medarbejdere, hvor en sygemelding skaber problemer eller helt praktisk, hvis der opstår problemer med at skaffe de komponenter, der skal bruges for at drive værket” siger han. Det kan især være nogle af Danmark 2500 mindre vandværker, der kan have det behov. Vi bistår gerne med teknisk assistance, rådgivning eller hvad der ellers kan være brug for, sagde Lars Skjerning i den forbindelse.

Et tilbud der også blev gentaget af forsyningschef Helge S. Hansen i Trefor Varme.

Uventet kant
Trefor Infrastruktur har siden fået indtil flere henvendelser og anmodninger om corona-hjælp fra corona-ramte vandværker og andre forsyningsselskaber. Men der er også kommet en forespørgsel fra en lidt uventet kant.

- Vi fik en henvendelse fra Sygehus Lillebælt for fjorten dage siden. De spurgte om de måtte bruge et af vores arealer til at bygge et drive-by-test-telt, og det måtte de selvfølgelig godt, sige Anya Wang Palm fra Trefor.

Dermed blev der rejst to telte på Trefors område ved sygehuset. Teltene skal fungere som testfaciliteter for covid-19-smittede børn.

Artiklen er en del af temaet Magasinet Forsyning.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125