23948sdkhjf

Manglende halm nødvendiggør ombygning af Fynsværket

Manglende halm får nu Vattenfall til at bygge Fynsværket om til flisværk.
Ud af i alt 300.000 ton halm, som Vattenfall skulle have modtaget i dette fyringsår, har kun godt halvdelen fundet vej til værket. Derfor bygger Vattenfall det forholdsvist nye halmværk om til et flisværk, skriver Landbrugsavisen.

Det er ellers ikke mere end halvandet år siden, at man indviede det nye anlæg.

Læs: Vattenfall indvier halmfyret kraftvarmeanlæg på Fyn .

- Vi må simpelthen lukke værket, mens vi bygger om. Det kommer til at koste nogle millioner kroner, og det er også ærgerligt for halmleverandørerne. Men vi vil være sikre på, at vi kan levere varme til kunderne i Odense og omegn, forklarer Marianne Sparrevohn, kommunikationschef i Vattenfall til avisen.

Ny situation for Fynsværket
Tidligere har halmsituationen på Fynsværket nærmest været med omvendt fortegn.

Tilbage i 2009, da man byggede Fynsværket om til netop at kunne anvende halm, brændte landmændene nærmest inde med halmen, på grund af forsinkelser i den million-dyre ombygning.

Læs: Nu brænder halmen på Fynsværket

Fynsværket aftager godt 200.000 ton halm om året, mens Vattenfalls andet halmfyrede værk, Avedøreværket ved København, tegner sig for 100.000 ton.

Ikke alene med problemet
Det er det våde høstvejr, der gør at landmændene ikke kan levere de mængder af halm, de ellers havde forpligtet sig til.

Og det er ikke kun hos Vattenfall, at den manglende halm skaber problemer. Også hos Dong, der årligt bruger 600.000 ton halm, har den våde sommer fået konsekvenser.

Det er ikke mere end en måned siden, at man her hævede fugtighedsgrænsen for halm.

Læs: Dong hæver fugtighedsgrænsen for halm





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141