23948sdkhjf

Energigigant åbner kæmpe centrallager i Esbjerg

Vattenfall opruster på den danske vestkyst i takt med at flere havvindmøller bliver sat i drift

Esbjerg bliver Vattenfalls logistiske hovedstad for havvind, når energiselskabet i dag åbner sit nye internationale centrallager på havnen i Esbjerg.

Åbningen markerer, at havvinden er i vækst i Nordsøen, og at Esbjerg, samt hele den jyske Vestkyst, er centralt placeret, når det gælder vækst og arbejdspladser indenfor offshore. Det skriver Vattenfall i en pressemeddelelse.

På en trist baggrund

Vattenfalls nye internationale centrallager i Esbjerg skal sikre, at energiselskabets havvindparker hurtigt kan serviceres med hovedkomponenter og kabler, når det bliver nødvendigt.

- Den aktuelle energikrise understreger på en trist baggrund, at en stabil forsyning med fossilfri energi er afgørende for Europa. Det er vigtigt for Vattenfall, at vores forsyningskæder er effektive, så reparationer kan udføres så hurtigt, som muligt. Derfor er vi glade for at åbne vores nye internationale centrallager i Esbjerg, siger Erik Hiensch, der er director for O&M delivery hos Vattenfall.

Vattenfall driver i alt 12 havvindparker i Nordeuropa med en samlet kapacitet på 2,6 GW fossilfri strøm svarende til forbruget fra 2,6 millioner europæiske husstande. Samtidig er Vattenfall i færd med at opføre havvindparker i Holland og Danmark med en samlet kapacitet på 1,8 GW, ligesom energiselskabet deltager i flere udbud og udviklingsprojekter i regionen.

Det er vigtigt for Vattenfall, at vores forsyningskæder er effektive, så reparationer kan udføres så hurtigt, som muligt. Derfor er vi glade for at åbne vores nye internationale centrallager i Esbjerg Erik Hiensch, director for O&M delivery hos Vattenfall

Opruster på hele vestkysten

Vattenfalls Control and Surveillance Center er allerede placeret i Esbjerg, og herfra overvåger og styrer energiselskabet sin samlede portefølje af vindmøller på tværs af alle lande.

- Tilføjelsen af det internationale centrallager i byen understreger, at Esbjerg Havn er et strategisk knudepunkt for havvind i regionen. På den måde kan du sige, at Esbjerg er Vattenfalls logistiske hovedstad for havvind, fortæller Erik Hiensch, og tilføjer at hele den jyske vestkyst oplever vækst som følge af havvinden:

- Ud over at udvide i Esbjerg er Vattenfall også i færd med at åbne faciliteter i Hvide Sande, Thorsminde og Thyborøn for at støtte vores nuværende og kommende parker langs den jyske Vestkyst, siger han.

Vattenfalls nye internationale centrallager fordeler sig på 2.200 kvadratmeter indendørsareal og cirka 10.000 kvadratmeter udendørs areal. Lageret skal anvendes til større hovedkomponenter som eksempelvis vinger, kabeltromler og generatorer. Bygningen producerer cirka 50 procent af eget energibehov gennem solceller på taget.

Vattenfalls nye internationale centrallager i Esbjerg

• Cirka 2.200 kvadratmeter under tag, hvoraf 125 kvadratmeter er kontorarealer

• Cirka 10.000 kvadratmeter udendørsareal

• Bygningen producerer selv 50 procent af det forventede energiforbrug (solpaneler på taget)

• Opvarmes af luft-til-vand-varmepumper

• Byggeriet tog under et år og blev styret af Vattenfalls partner, Thyborøn Invest

Vattenfall

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189