23948sdkhjf

Pålagt af politikere: Kulstop forlænget til 2024

Ambitionen har engang været at udfasningen af kul på Fjernvarme Fyns kraftvarmeværk Fynsværket i Odense skulle være bragt til ende med udgangen af 2022. Tidligere på året blev kulstoppet udskudt til april 2023.

Nu har økonomiudvalget i Odense Kommune offentliggjort at den storstilede udfasning endnu engang forlænges. Det betyder, at kullene først vil være udfasede på Fynsværket i foråret 2024.

Det skriver Fyens.dk

- Vi er nødt til at køre videre på kullene nødtvungent af omstændighederne. Det handler om forsyningssikkerheden for vores kunder, så lige nu er fokus i en kortere periode mere på forsyningssikkerhed end på den grønne omstilling, sagde Jan Strømvig, direktør i Fjernvarme Fyn, i sidste uge, da det kom frem,  at en skibsladning med 100.000 ton kul fra Sydafrika havde kurs mod Odense.

Det er Ruslands invasion af Ukraine og den dyre og uønskede russiske gas, der nu har fået kulstoppet udskudt endnu engang.

Selvom der skal afbrændes kul lidt endnu, så holder Odense Kommune fast i ambitionen om at være klimaneutral senest i 2030. 

Derfor har Økonomiudvalget pålagt Fjernvarme Fyn at sætte gang i en række tiltag, der på den ene side skal holde varmeprisen ned og sikre forsyningssikkerheden - og som på den anden side bidrager til at kommunen når sit klimamål.  Det skal blandt andet lykkedes ved at Fjernvarme Fyn bruger 100 millioner kroner på klimakompenserende tiltag.

Sidste år brændte Fjernvarme Fyn 244.000 tons kul af i kraftvarmeværkets ovne.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.551