23948sdkhjf

Cowi nåede ikke ambitionen - men ordrebogen har aldrig været større

Cowi opnåede en historisk stor ordrebog i 2019 på hele 4 mia. kr. Derudover blev omsætningen øget til 6.623 mio. kr., mens resultatet fra den primære drift før afskrivninger (EBITDA) ligger på 424 mio. kr., svarende til en EBITDA-margin på 6,4 pct. Endelig opnåede rådgiverkæmpen et cash flow på 384 mio. kr.

Det oplyser Cowi i en pressemeddelse fredag.

- Frygten for økonomisk recession, de globale handelskonflikter og Brexit gav en brat opbremsning især i byggemarkedet. Dét ramte også vores projekter og indtjening, forklarer Lars-Peter Søbye, adm. direktør i Cowi, om det forgangne år.

- Samtidig har vi oplevet udfordringer på nogle af vores store projekter, ikke mindst King Abdul Aziz Road (KAAR)-projektet i Saudi Arabien. Derfor er vi ikke nået i mål med vores indtjeningsambitioner for året, og det er vi naturligvis ikke tilfredse med, fortsætter han.

Opgaver for en halv milliard med Arkitema
Han peger dog samtidig på en positiv udvikling i efterspørgslen, hvor kunder efterspørger stadig mere helhedsorienterede ydelser.

- Sammen (med Arkitema, red.) vandt vi i 2019 opgaver for cirka en halv milliard, blandt andet den nye Trondheim Station i Norge. Og den positive tendens fortsætter her ind i 2020. Arkitema-integrationen er da også en af de afgørende faktorer for, at vi nu står med en historisk stor ordrebog, understreger Lars-Peter.

Samtidig er den grønne omstilling med til at drive en udvikling både i Cowis hjemmemarked, Skandinavien, og globalt. En netop gennemført omorganisering er sket for i endnu højere grad at realisere det internationale vækstpotentiale:

- De store projekter, vi er involveret i, bliver stadig større, mere komplekse, og breder sig på tværs af forskellige sektorer – med bæredygtighed som centralt element. Vi har nu organiseret os på en måde, hvor vi kombinerer vores kompetencer på tværs, primært inden for infrastruktur og vindenergi, forklarer topchefen.

- Denne sektorbaserede tilgang forventer vi vil øge væksten, særligt i USA og Storbritannien. Vi er godt på vej: Vi har akkurat lige vundet projekteringen af det elektriske system for havvindprojektet Atlantic Offshore ud for New Jerseys kyst i USA, som skal levere grøn energi til næsten en million husstande på USA's østkyst, forklarer Lars-Peter.

Cowi A/S*
mio. kr. 2019 2018
Nettoomsætning 6.623 6.203
Resultat af primær drift (EBIT) 169 283
Resultat før skat 171 279
Årets resultat 100 190
Balancesum 3.834 3.569
Egenkapital 1.330 1.338
Antal ansatte 7.171 6.770
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2020.
* inkl. omkostninger ifm. igangværende voldgiftssagsproces for Oman Lufthavn.

Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095