23948sdkhjf

Direkte forbindelse mellem Skive Fjernvarme og 585 forbrugere i Højslev

Højslev-Nr. Søby Fjernvarme og Skive Fjernvarme har netop indgået en aftale om etablering af en fælles transmissionsledning.

Etablering af ledningen skal sikre en højere forsyningssikkerhed for andelshaverne i Højslev-Nr. Søby Fjernvarme og en bedre udnyttelse af Skive Fjernvarmes biomassekraftvarmeanlæg på Thorsvej i Skive.

- Vi er meget tilfredse med indgåelsen af aftalen med Skive Fjernvarme. Transmissionsledningen giver os den nødvendige forsyningssikkerhed overfor vore kunder og samtidig vil udvekslingen af varmen mellem de to selskaber sikre, at vi fortsat kan levere fjernvarme til vores nuværende og fremtidige kunder til en konkurrencedygtig pris, siger bestyrelsesformand for Højslev-Nr. Søby Fjernvarme Ejvind Olesen i en pressemeddelelse.

Varme fra Højslev-Nr. Søby Fjernvarme produceres primært på bæredygtigt træflis. Kedelanlægget, der blev indviet i 2009, leverer varmen til de godt 585 husstande i Højslev og Nr. Søby.

Mere effektivt
Også fra Skive Fjernvarmes side ser bestyrelsesformanden positivt på den indgåede aftale med Højslev-Nr. Søby Fjernvarme.

- Etablering af transmissionsledningen giver Skive Fjernvarme mulighed for at udnytte varmen fra biomassekraftvarmeanlægget mere effektivt, og er derfor helt i tråd med vores ambition om fortsat at optimere driften af Skive Fjernvarme, siger bestyrelsesformand for Skive Fjernvarme Ulla K. Holm.

Inden etablering af transmissionsledningen mellem de to selskaber kan påbegyndes, skal der udarbejdes et projektforslag i henhold til projektbekendtgørelsen, der efterfølgende skal godkendes af Skive Kommune. 

Udarbejdelse af projektforslag og valg af rådgiver til denne opgave varetages af direktør Tage Meltofte fra Skive Fjernvarme.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157