23948sdkhjf

Afgiftsfri i 15 år: Hedensted Fjernvarme kan roligt skrue op for overskudsvarmen

Hedensted Fjernvarme slipper for afgift på overskudsvarme.

Sådan skriver fjernvarmeselskabet i en pressemeddelelse.

Den ny lov om overskudsvarme, der blev vedtaget af et næsten enigt Folketing i går, rammer først Hedensted om 15 år. Det betyder, at fjernvarmeværkets brugere ikke skal betale mere for overskudsvarme.

- Det bliver gratis og helt uden afgift, når Air Liquide til september kan sætte gang i leverancen af overskudsvarme direkte til Hedensted Fjernvarmes forbrugere, skriver formand Morten Juhl Lassen, formand for Hedensted Fjernvarme i meddelelsen.

Ganske vist flytter en ny lov afgiften på overskudsvarme fra omsætning til mængde, hvilket betyder, at virksomheder og fjernvarmeværker skal betale afgift for mængden af den udnyttede overskudsvarme – også selvom, der ikke er penge imellem.

Heldigvis slipper Hedensted Fjernvarme for afgiften, da anlæg, der er taget i brug i 2020 eller tidligere, er fritaget for afgift i 15 år.

 - Det er da en fantastisk glædelig meddelelse, siger Morten Juhl Lassen, formand for Hedensted Fjernvarme, som havde frygtet, at det, der fra starten lignede en rigtig god forretning for både virksomheden, fjernvarmekunderne og klimaet, var endt i en økonomisk lussing.

- Nu viser det sig heldigvis, at vi har været tilstrækkeligt forudseende ved at indgå aftalen, så vi kan starte varmepumpen i år. Vi bliver ikke ramt af afgiften de første 15 år, men jeg har stadig svært ved at forstå, at der i fremtiden bliver lagt afgift på overskudsvarme, som ingen får betaling for, siger han.

Meget kan ændre sig på 15 år
Indtil den ny lov blev vedtaget i går, var der også en afgift på overskudsvarme. Men den var beregnet ud fra, hvad der skulle betales for varmen, og eftersom Air Liquide leverer varmen kvit og frit, havde ingen af parterne forestillet sig, at der skulle lægges en afgift på.

- Det gjorde vi selvfølgelig opmærksom på, mens den ny lov om afgiften var i høring, og der er åbenbart nogle, der har lyttet, konstaterer en glad fjernvarme-formand, der fint kan leve med en tidsfrist på 15 år.

- Til den tid ser verden formentlig helt anderledes ud med mange andre nye muligheder, siger Morten Juhl Lassen.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156