23948sdkhjf

Obton køber største solcellepark nogen sinde

Obton køber sit til dato største solcelleanlæg - et 65 megawatt stort anlæg i Tyskland.

Anlægget er udviklet af det australsk/kinesiske selskab Clenergy, som Obton overtager anlægget fra. 

- Vi er begejstrede for at udvide vores aktiviteter på det tyske marked, hvor vi stadig ser et stort potentiale. Tyskland har en ambitiøs målsætning om, at 65 procent af landets energimix i 2030 skal dækkes af vedvarende energikilder, og hos Obton er vi glade for at få lov til at bidrage til denne omstilling, siger CEO hos Obton Anders Marcus.

Hvis Tyskland skal nå sit klimamål, kræver det, at der hvert år frem mod 2030 installeres 8 gigawatt ny grøn energi. En stor udfordring, der samtidig fordrer, at landet udfaser sine kulkraftværker og sætter skub i byggeriet af både solcelleanlæg og vindmøller.

- Ligesom en række andre europæiske lande skal Tyskland have fart på for at nå sit 2030 mål. Hos Obton mærker vi en stigende efterspørgsel på grøn energi på tværs af Europa, siger Anders Marcus

Han forklarer efterspørgslen med, at priserne på solceller generelt er faldet, og elprisen nærmer sig eller har ramt markedsprisen.

Obtons nye projekt i Tyskland bliver opført i Ganzlin, består af 165.000 PV-moduler og kommer til at producere strøm til næsten 15.000 husstande.

Anlægget ventes at stå færdigt til marts.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141