23948sdkhjf

ChoosEV tager første spadestik til Quick Charge-station

Høje-Taastrup får Quick Charge-station til elbiler på Hedehusene Station. Dermed er kommunen den første uden for hovedstaden, der kan tilbyde elbilister at oplade elbiler på 20 minutter.
Høje-Taastrup Kommune har et stort fokus på grøn transport og går nu igen foran på området ved at give borgerne mulighed for hurtigt og nemt at få "fyldt tanken" på elbilen.

Quick Charge-stationen er bestilt hos elbiloperatøren ChoosEV, der netop er gået sammen med teknologigiganten Siemens om at udrulle landsdækkende infrastruktur til elbiler. Det bliver dermed i Høje-Taastrup Kommune det første spadestik til denne udrulningsplan tages.

- Elbilerne vil blive en del af fremtidens transport, og vi er på forkant med den udvikling. Vi er en kommune med gode forbindelser i hovedstadsregionen. Det er vores ambition at fastholde denne styrkeposition. Vi har bestilt den første elbil til levering inden jul og undersøger lige nu, hvordan resten af kommunens vognpark kan skiftes til elbiler - uden ekstra ekstraomkostninger, siger borgmester Michael Ziegler.

Den første i en lang række
- Dette bliver det første spadestik af en lang række i udrulningen af en landsdækkende infrastruktur til elbiler. Og det glæder os, at det netop er i Høje-Taastrup Kommune, vi kan sætte vores første Quick Charge station uden for hovedstaden. Og det er ikke overraskende, fordi kommunen meget tidligt har sat sig grundigt ind i, hvad der vil blive krævet af fremtidens transport. Høje-Taastrup bliver hermed et af de punkter, der er med til at sikre Danmarks infrastruktur til elbiler, fortæller administrerende direktør i ChoosEV, Lars Bording.

Om Quick Charge i Høje-Taastrup
  • Quick Charge stationen bliver opført ved Hedehusene Station
  • Gravearbejdet sættes i gang onsdag den 5. oktober, og Quick-Charge stationen vil være klar til brug ved udgangen af oktober måned 2011
  • Opstillingen af Quick-Charge stationen i Høje-Taastrup Kommune understøttes af EU's Concerto program for bæredygtig byudvikling og et netop opstartet 3-årigt EU-projekt under Nordsøprogrammet, hvor Høje-Taastrup Kommune sammen med 11 europæiske partnere har fået støtte til at skabe kimen til et europæisk rutenet for elbiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11