23948sdkhjf

Andel får nyt formandskab: - Timingen er helt rigtig

Bestyrelsesformand trækker sig efter syv år på posten

Bestyrelsen i energi- og fibernetkoncernen Andel har valgt ny formand og næstformand. 

Det fremgår af en pressemeddelelse. 

Efter 12 år som medlem af Andels bestyrelse, heraf syv år som bestyrelsesformand, har Jens Stenbæk valgt ikke at genopstille til Andels bestyrelse. 

Han afløses af næstformand, erhvervschef Bart Gyldenløve Roetink, der har været medlem af bestyrelsen siden 2017.

Om baggrunden for sin beslutning peger Jens Stenbæk på ”Anbefalingerne for god selskabsledelse i forbrugerejede selskaber”.

- Det er et centralt tema i anbefalingerne om god selskabsledelse at sikre bestyrelsens uafhængighed gennem løbende udskiftning af medlemmerne. Tiden er således kommet til, at jeg viger for nye kræfter. Timingen er helt rigtig, og det er kompetente profiler med stor indsigt i Andel og energiens verden, som nu tager over på både formands- og næstformandsposten, udtaler han.

Har aldrig været vigtigere

Den nye formand Bart Gyldenløve Roetink ser sammen med næstformand Lone Hass frem til at fortsætte og videreudvikle de spor, som det tidligere formandskab har lagt sammen med bestyrelsen og ledelsen.

- Det er et privilegie at træde ind på posten som bestyrelsesformand efter Jens Stenbæk. Hele energiområdet har aldrig været vigtigere eller spillet en mere afgørende rolle i vores samfund, og jeg glæder mig til at gribe opgaven som formand.

- Vores udgangspunkt er godt. Andel står på et stærkt fundament samtidig med at vi omsætter vores grønne ambitioner til handling og yder et stærkt bidrag i den grønne omstilling af det danske energisystem gennem vores investeringer, som når et historisk højt niveau i 2024, udtaler Bart Gyldenløve Roetink.

Som en af de nye vigtige opgaver peger Bart Gyldenløve Roetink på bæredygtighedsområdet, der med ny EU-lovgivning og krav indtager en central rolle i Andel-koncernen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096