23948sdkhjf

Fem sjællandske vandværker skal arbejde tættere sammen

De fem vandværker Nordmarken Vand, Værebro Vandværk, Jyllinge Vandværk, Jyllingehøj Vandværk og Gundsømagle Vandværk har tilsammen godt 5.000 kunder.

Politikerne i Roskilde Kommune er imidlertid bekymrede for, om de små vandværker kan løfte fremtidens krav til rent drikkevand, og derfor har de nu bedt de fem vandværker om at få udarbejdet en robusthedsanalyse. Det skriver SN.dk.

Kommunen ser gerne, at de fem vandværker arbejder tættere sammen og måske endda slår sig sammen til ét.

- Vi har haft en sag om dispensation fra drikkevandsloven, fordi Nordmarken Vand ikke kunne overholde drikkevandsbekendtgørelsen. Vi kunne som kommune ikke stå inde for vandkvaliteten, og vi har nu skubbet på for at få de fem værker til at arbejde sammen om en analyse, som forhåbentlig kan vise, hvordan de kan sikre sig i fremtiden. Men til syvende og sidst er det forbrugernes vandværker og op til dem, hvordan de vil sikre rent drikkevand til dem og deres naboer, siger Karim Arfaoui, formand for klima-og miljøudvalget i Roskilde Kommune, til SN.dk.

Hos de implicerede værker er man ikke afvisende overfor en decideret sammenlægning på sigt, om end der er betænkeligheder. Blandt andet påpeger Erik Hedegaard-Sørensen, formand for Jyllinge Vandværk, at nogle af værkerne har et vedligeholdelsesefterslæb, som forbrugerne hos de andre formentlig ikke vil være interesserede i at betale for.

Originalartikel: https://sn.dk/Roskilde/Drikkevand-Skal-fem-vandvaerker-i-Jyllinge-og-Gundsoemagle-blive-til-et/artikel/908292

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081