23948sdkhjf

Aalborg Forsyning og Seas-NVE i nyt samarbejde

Aalborg Forsyning har netop givet de første 10.000 husstande nord for fjorden adgang til at følge fjernvarmeforbruget ved hjælp af app’en Watts.

Snart kobles de næste 18.000 husstande på og i løbet af 2020 vil alle forsyningens 40.000 husstande benytte app’en.

Det er energikoncernen Seas-NVE som står bag udviklingen af app’en, der giver kunderne mulighed for at holde øje med forbruget.

- Aalborg Forsyning var på udkig efter et værktøj, der kunne hjælpe kunderne med at holde øje med deres forbrug og motivere dem til at indstille deres varmeanlæg hensigtsmæssigt. Med Watts tilbyder vi det, de ledte efter, og derfor har vi nu indgået et samarbejde, fortæller Per Madsen, afdelingschef for Digital Innovation hos Seas-NV i en pressemeddelelse.

Budget forudsiger ekstraregning
Med det nye samarbejde bliver det blandt andet muligt for Aalborg Forsynings mange husstande at følge med i, om fjernvarmen udnyttes, som den skal – og skulle forbruget pludselig ændre sig markant, sender appen en række advarsler, så man undgår kedelige overraskelser:

- Watts indeholder en masse funktioner, som vi kan se rigtig gode muligheder i. For eksempel kan appens budget-funktion advare vores kunder mod overforbrug, før det faktisk finder sted. Samtidig hjælper appen os med at tage et stort skridt fremad i vores kundekommunikation, som er et vigtigt element i vores arbejde med grøn omstilling, siger Jesper Møller Larsen, forsyningschef i Aalborg Forsyning og fortsætter:

- Det er helt afgørende, at vores kunder tænker mere grønt i fremtiden, og det kan Watts hjælpe os med. Kan appen få flere af vores kunder til at udnytte den fjernvarme, som vi sender til dem, så kan vi reducere varmetabet i forsyningsnettet.

Stor interesse fra andre forsyninger
Oprindeligt udviklede Seas-NVE Watts til sine el- og naturgaskunder, men nu møder appen også interesse fra flere selskaber, som ikke har kunder hos Seas-NVE.

Foruden Aalborg Forsyning har Helsingør-, Kalundborg- og Frederiksberg Forsyning således meddelt, at de ønsker at gøre brug af appen – og flere forsyninger er på vej.

- Vi mærker tydeligt, at vores samarbejde med Aalborg Forsyning skaber ringe i vandet. Vi bliver kontaktet af stadig flere forsyninger og andre interessenter, som ønsker at vide mere om Watts. Alle er velkomne, og da fjernaflæsning skal være fuldt udrullet i varmesektoren i 2028, tror jeg bestemt, at interessen vil blive endnu større, siger Per Madsen.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08