23948sdkhjf

Navneskifte: Flere gigawatt vind, sol og lagring nu i Ørsteds navn

I oktober 2018 købte Ørsted Lincoln Clean Energy (LCE), som er en førende amerikansk udvikler af landvind, der primært har aktiver i Texas.

Siden købet har LCE styrket sin position som udvikler i flere delstater med en stærk portefølje af projekter, som enten er i drift, under opførelse eller under udvikling.

Med et navneskifte viser Ørsted, at selskaberne ikke blot er sammen af gavn men også af navn.

LCE skifter med øjeblikkelig virkning officielt navn til Ørsted og bliver en del af Ørsteds organisation. Samtidig udnævnes Declan Flanagan til administrerende direktør for Ørsted Onshore og medlem af Ørsteds koncernledelse.

- Nu da Lincoln Clean Energys organisation er blevet en integreret del af en af verdens førende udviklere inden for grøn energi, er vi langt bedre rustet til at udnytte det voksende amerikanske marked for landvind, solenergi og energilagring, siger Declan Flanagan i en pressemeddelelse.

Fordobling
Ørsteds amerikanske forretning har samlet set 1 GW fordelt på landvindmølleparker i drift. Hertil kommer yderligere 1,1 GW landvind, solenergi og energilagring, som er under opførelse.

Derudover driver Ørsted USA's første havvindmøllepark og er blevet tildelt 2,9 GW havvindkapacitet fordelt på seks projekter.

- Jeg er meget tilfreds med det seneste års vækst i Lincoln Clean Energy-forretningen. Teamet har gennemført projekter hurtigere end oprindeligt forventet, og navneskiftet markerer endnu et skridt i integrationen af de to selskaber. Det giver os en stærk platform i Nordamerika, hvor vi nu tilbyder en bred vifte af grønne energiteknologier, siger Henrik Poulsen, administrerende direktør i Ørsted.

Ørsted forsyner i dag mere end 13 mio. husstande med grøn energi fra sine hav- og landvindmølleparker og solenergianlæg. Målet er at forsyne 50 mio. husstande med grøn energi inden 2030.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078