23948sdkhjf

152.000 MWh støttefri strøm: Solcellepark skyder op på nedlagt flyvestation

De to eksisterende solcelleparker i den nedlagte flyvestation i Vandel i Vejle Kommune, Vandel 1 og Vandel 2, får nu en noget større søster. 

Den nordiske infrastrukturinvesteringsfond Infranode I og den danske udvikler af solcelleparker BeGreen har netop indgået aftale om etableringen af en tredie solcellepark, Vandel 3.

Solcelleparken bliver efter sigende den største i Norden og den syvende største i Europa.

Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Vandel 3, etableres på et 180 hektar stort område. Parken får en forventet årlig produktion på 152.000 MWh, hvilket svarer til det samlede strømforbrug i 34.000 husstande.

Læs også: NKT vinder ordre på at tilslutte dansk solcellepark til elnettet

- Det er det største projekt, vi har udviklet i BeGreen, men også til dags dato et af de største i Europa. Vi glæder os til samarbejdet og til at sætte helt nye standarder for industrien, siger Lars Møller Salling, CEO i BeGreen A/S.

De to nuværende parker i Vandel producerer i dag samlet set 110.000 MWh årligt og fylder tilsammen 150 hektar.

100 pct. støtte-fri
Investeringen i Vandel 3 er en meget vigtig milepæl for Infranode, som dermed træder ind på det danske marked for infrastrukturinvesteringer.

- Vi glæder os til at gøre det ved at investere i Nordens hidtil største solcellepark, der fra første dag er 100 pct. fri for offentlig støtte. Denne investering er ikke kun kommercielt attraktiv for vores investorer, inklusiv nordiske pensionskasser og EIB, men leverer også et betydeligt bidrag til overgangen til en CO2-neutral og bæredygtig økonomi i fremtiden, siger Philip Ajina, medstifter og partner i Infranode.

Infranode kommer til at eje størstedelen af solcelleparken, mens BeGreen bevarer en mindre ejerandel. Det bliver BeGreen, der kommer til at stå for opførelse, drift og vedligehold af parken.

Opførelsen af den nye solcellepark starter i begyndelsen af 2020, og Vandel 3 vil producere den første strøm i 2021.

Kommenter på artiklen (3)
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125