23948sdkhjf

Åbning er lige om hjørnet for Danmarks nye datacenter

En åbning er lige oppe over for den norske virksomhed Bulk Infrastructure.

Den står bag et 50.000 kvadratmeter stort område ved Esbjerg, hvor der er anlagt et datacenter med en kapacitet på 20MW - og mulighed for at supplere op med landstrøm.

Det er seks måneder siden, at byggeriet gik i gang, og et par kunder har allerede installeret deres udstyr i centeret, så det er klar til brug.

Hvornår den eksakte dato, står endnu i det uvisse, fortæller Lars Hognestad, der er leder af Bulk Infrastructures kommunikationsafdeling.

Vi tester (lige nu, red) masse udstyr og får koblet fiber på as we speak, også så kommer et trans-atlantisk kabel ind om kort tid. Der er meget, der skal klappe, så det er svært at give en eksakt dato, fordi det afhænger af så meget, siger han men tilføjer, at det sker snart. 

Facebook forsvandt
Tidligere i år kom det frem, at Facebook ville anlægge et datacenter i Esbjerg. De planer kuldsejlede, og i stedet bød Bulk Infrastrukture ind med et datacenter.

Og noget kunne tyde på, at placeringen på Danmarks vestkyst er god.

Herfra er der nem adgang til en række undersøiske kabler som eksempelvis Havfruen (mellem USA, Norge, Irland og Danmark), Cobra (mellem Holland og Danmark), Skagerak (mellem Norge og Danmark) samt Danice (mellem Island og Danmark). Det oplyser Bulk Infrastructure i en pressemeddelelse. 

Datacenteret bærer navnet DK01 og er nordmændenes første datacenter på dansk jord.

Centeret er et såkaldt co-location, hvilket betyder, at centeret står for opbevaring, strøm og køling af eksterne kunders serveresystemer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079