23948sdkhjf

Forsea fejrer 1-års fødselsdag med el-drift

I morgen lørdag den 9. november fejrer Forsea det første år med batteridrift på færgerne ’Tycho Brahe’ og ’Aurora af Helsingborg’

Alene i 2019 har Forsea reduceret sit CO2-udslip med 16.000 ton. Og i anledning af dagen er landgangsbilletten gratis på de to batterifærger mellem kl. 10-15. Det skriver Forsea i en pressemeddelelse.

- Vi ser med stolthed tilbage på et år, hvor vi har arbejdet målrettet med vores bæredygtighedsrejse. Hvor vi som det første selskab i regionen har foretaget en omfattende omstilling, der har bidraget til et markant forbedret luftmiljø, siger rederiets CEO Johan Röstin, og fortsætter:

- Vi er stolte over, at vores arbejde har skabt så stor opmærksomhed både lokalt, nationalt og internationalt. Det motiverer os allesammen til at fortsætte vores rejse fremover med visionen om at skabe gode forbindelser ud fra såvel et miljø- som et transportmæssigt perspektiv. Vi vil sætte et aftryk, der vil brede sig som positive ringe i vandet for miljøet og en levende region.

Forsea er verdens første højintensive batteridrevne færgerute. Ambitionen er løbende at mindske miljøpåvirkningen. Alene i 2019 har Forsea reduceret sit CO2-udslip med 16.000 ton, som svarer til næsten en halvering af Forseas samlede CO2-udslip (45,5 pct.).

Det betyder et væsentligt bedre og renere miljø – til lands og til vands. Samtidig har Forseas el-forbrug siden starten af 2019 været grønt – og dermed helt fossilfrit.

I 2019 har to grupper desuden arbejdet aktivt med forskellige energibesparelsesprojekter for at reducere energiforbruget. En af grupperne, Eco-driving group, har kigget på, hvordan man kan sejle færgerne så energioptimalt som muligt.

Det har reduceret energiforbruget med 5–10 pct. En anden gruppe har arbejdet med projekter af mere teknisk art (LED-belysning, frekvensstyring af pumper, installation af induktionsplader osv.), som har reduceret energiforbruget med ca. 400.000 kWh.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078