23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

| Af Charlotte Westh | Tip redaktionen om en historie

Skybrudssikring
Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune skal på sit møde i dag tage stilling til et projektforslag for anlæg af busfremkommelighedstiltag og skybrudssikring på Tagensvej på strækningen Bispebjerg Station til Frederiksborgvej og til frigivelse af 13 mio. kr. til projektet. Det skal besluttes, om projektforslaget skal danne grundlag for det videre projekteringsarbejde og anlægsarbejdet.

På Tagensvej er der dagligt problemer med bussernes fremkommelighed, hvilket resulterer i, at busserne ikke kommer til tiden. For at sikre fremkommelighed for busserne omdannes en vognbane i nordgående retning til busbane. I begge retninger anlægges fire busperroner mellem cykelsti og kørebane, og der opsættes læskærme med siddepladser.

Skybrudssikringen består i, at vejvand ledes til skybrudsmagasiner under busperronerne, som kan tilbageholde vand ved skybrud. Derudover etableres plantebede ved blandt andet Lygten med kapacitet til at tilbageholde vand./Københavns Kommune

Kystbeskyttelse
Tidligere på året besluttede By-, Erhvervs- og Planudvalget i Dragør Kommune efter henvendelse fra Sund og Bælt Holding A/S at undersøge muligheden for et samarbejde med Sund & Bælt Holding A/S og eventuelt andre parter om kystbeskyttelse. Forleden besluttede kommunalbestyrelsen så at igangsætte udvikling af et lokalt kystbeskyttelsesprojektet for Dragør Kommune.

Sund & Bælt Holding A/S har efter dialog med Dragør Kommune igangsat en screening af fælles løsninger på Amager. Konklusionen er, at Sund & Bælt Holding A/S ikke har nævneværdig gavn af den lokale beskyttelse, som Dragør Kommune arbejder med. Screeningen har dog givet anledning til, at Sund & Bælt Holding A/S og Dragør Kommune vil fortsætte samarbejdet og søge koordinering med infrastrukturselskaber og kommuner på Amager. Formålet vil være at fortsætte undersøgelser om en fælles beskyttelse af Amager i et væsentligt længere fremtidsperspektiv./Dragør Kommune

Regnvandsbassin
Sønderborg Byråd har vedtaget Lokalplan 28 for et boligområde i Nybøl og et tilhørende kommuneplantillæg endeligt.

Hermed bliver muligt for Sønderborg Forsyning at etablere et regnvandsbassin i Nybøl til forsinkelse af regnvand fra, blandt andet, et nyt boligområde ved Påkjær Vænge./Sønderborg Kommune

Genbrugsplads
Der foreligger nu et forslag til indretning af en genbrugsplads ved Onsbjerg på Samsø, som kommunalbestyrelsen skal tage stilling til. Samtidig skal der tages stilling til, om genbrugspladsen skal ligge ved Onsbjerg eller på en af tre alternative lokationer ved Trolleborg, Tranebjerg eller ved Harpeshøj/harpesda. Udvalget for teknik og miljø og Økonomiudvalget anbefaler, at genbrugspladsen etableres ved Trolleborg og at indretningsforslaget justeres til lokaliteten.

Cowi har for kommunen udarbejdet et dispositionsforslag for en genbrugsplads med tilknyttet omlastehal. Dispositionsforslaget indeholder et bud på opbygning af en fremtidig genbrugsplads, hvor mange af de foranstaltninger, forskellige parter har ønsket på genbrugespladsen, er tilført. Disse foranstaltninger omfatter blandt andet en plads i to niveauer, så man også kan læsse ned i en container, plads til udsortering i endnu flere fraktioner, bedre personalefaciliteter og et værksted til håndtering af genbrugsprodukter.

Dispositionsforslaget indeholder endvidere et bud på et vejsepareringsanlæg og de tekniske muligheder, der findes til støjdæmpning. Den konkrete løsning på støjdæmpning kan først udpeges, når genbrugspladsens indretning er besluttet./Samsø Kommune

Klimatilpasning
Skanderborg Kommune og Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S planlægger et klimatilpasningsprojekt i Ry for Agnetevej-området og områderne ved Ry Hallerne.

Klimaprojektet har til formål at sikre håndtering af overfladevand, så områderne ikke står under vand i tilfælde af ekstremregn. Projektet opdeles i to etaper, hvoraf første etape for områderne ved Agnetevej tænkes igangsat hurtigst muligt./Skanderborg Kommune

Havvindmøllepark
Kerteminde Kommune har modtaget en høring om tilladelse til forundersøgelse af en ny havvindmøllepark ved Paludan Flak syd for Samsø. Wind Estate A/S, der har overtaget vindmøllerne samt tilhørende selskaber, har ansøgt Energistyrelsen, som har sendt ansøgningen i høring hos Kerteminde kommune.

Området består i dag af 10 eksisterende vindmøller der har produktionstilladelse til 2027. Wind Estate A/S ønsker at udskifte vindmøller samt udvide vindmølleparken eller alternativt forlænge den nuværende produktionstilladelse. Investor Erik Abraham præsenterede projektet på Miljø-, Natur- og Teknikudvalgets møde forleden./Kerteminde Kommune

Renovering af regnvandsledninger
Regionshospitalet Viborg har i det seneste år konstateret indtrængende regnvand i bygning 1, når det regner meget, samt registreret problemer med kloaksystemet og tagafvandingssystemet ved afløb i jorden ved forskellige bygninger ved Regionshospitalet Viborg.

På baggrund heraf har Hospitalsenhed Midt fået udarbejdet en tilstandsvurdering af dels skjulte regnvandsledningerne i altandæk i bygning 1 dels kloakledninger i terræn samt tagafvandingssystemets tilstand ved bygning 6 på Regionshospitalet.

Der er udarbejdet et forslag til løsning af de nævnte problemstillinger, som ventes at beløbe sig til 7,3 mio. kr.

Regionsrådet i Region Midtjylland har bevilget de 7,3 mio. kr. til den påkrævede renovering og besluttet, at håndværkerudbuddet gennemføres som begrænset udbud uden prækvalifikation./Region Midtjylland

Bassin
Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune anbefaler, at forslag til tillæg nr. 53 til spildevandsplanen om etablering af bassinanlæg i Storkeengen godkendes og fremlægges i offentlig høring i otte uger.

Tillægget vil give mulighed for, at regnvand fra et mindre område i det nordlige Vorup kan renses i et regnvandsbassin i Storkeengen. Samtidig giver planen mulighed for at etablere et mindre pumpebassin samt at grøfter i området fremover bliver en del af det spildevandstekniske anlæg. Etablering af bassin og tilhørende ledninger finansieres af Vandmiljø Randers A/S.

Samtidig anbefaler udvalget, at også forslag til tillæg nr. 50 til spildevandsplanen om regnvandsbassin ved Vorup godkendes og fremlægges i offentlig høring i otte uger.

Tillægget giver mulighed for, at regnvand fra størstedelen af Vorup kan renses i et regnvandsbassin som etableres i området vest for jernbanen og øst for Fjordvang. Regnvandsbassin med tilhørende til- og afløbssystem finansieres af Vandmiljø Randers./Randers Kommune

Hold dig opdateret med Energy Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Eurowind får grønt lys til hybridpark

Video: Vindmølletårn af træ har rejst sig på Bjørkø

Siemens Gamesa render med 496 MW fransk vind

1

Vejen banet for en grønnere varme: Dispensation fra kraftvarmekravet i hus

Energistyrelsen godkender 50 MW havvandsvarmepumpe, el- og fliskedler

Klimaminister overvejer fortsat oliejagt i Nordsøen i 2050'erne

Nyhedsbrev

12.579 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Hofor: Bygherre krævede spildevandsudledning i maj. Løgn, siger bygherre

Online Avis Arkiv

De sætter signal til Aalborgs letbane på gummihjul

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Trædesten for bioversitet: Solcelleanlæg i Blangslev sætter barren højt

Nordjyske varmeværker kobles sammen

Blue Energy slæber konkurrent i retten

Vestas lander hidtil største ordre i Vietnam

2

Djursk vind-offensiv: Vil have ny stor havmøllepark i Kattegat

Første MHI Vestas-møller installeret i hollandsk havmøllepark

Vestas topper stadig verdens vindmølle-hierarki

GreenGo indgår tysk partnerskab om 500 MW dansk solportefølje

11 organisationer stiller borgerforslag: Stop oliejagt i Nordsøen

Affaldsdirektør: Miljø og varmekunder betaler for importstop

Stop for import af affald vil ifølge Dansk Affaldsforening resultere i højere varmepriser og miljøbelastning.

1

Minister vil stoppe import af udenlandsk affald

Terma leverer til amerikanske vindmølleparker

Bofa med i projekt om gamle mursten på Bornholm

Forsyning Helsingør advarer mod aggressive telefonsælgere

Danfoss og Grundfos forfølger milliardmarked i tæt parløb

Ny CEO hos Connected Wind Services

Ny formand for Dansk Batteriselskab

Danske Kraftvarmeværker får ny direktør

Kamstrup: - Vi skaffer nye ordrer rent virtuelt

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

2

De første 500 ton affaldsplast er landet hos Quantafuel

Sønderjysk elektronikproducent henter ny medejer

Politisk aftale om bedre klimatilpasning på plads

Nye energiprojekter på vej

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Hollandsk ordre til Vestas

Siemens Gamesa skal levere hybridanlæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

VS Automatic A/S har nået det højeste PRO Partner niveau

Black pellets - Ideel grøn tilsats til fastbrændsel

Kåret som Eliteleverandør 2020 til det offentlige

NYHED: Automatisk adgang til hele vores webinar-bibliotek!

AutoCAD: Gode muligheder for opgradering af kompetencerne

Undgå maskinnedbrud og overophedningsskader!

Hold styr på dokumentationen på løftegrejet med CS-Portalen

Aircold Komfortkøling - Opnå et behageligt indeklima!

30.000 brugere over hele verden

Technoflex Koblinger

Nyt job? Veltec søger ny medarbejder

SynFlex udvider sit tape-sortiment markant

Brugte kranløsninger hurtig levering billig pris

SILHORKO skal rense regnvand i Aarhus-bydelen NYE

Kåring af Årets skolebyggeri 2020 - stem på din favorit

Lad os skabe varmen og forlæng sommeraftenerne!

Kompakt, alsidig og stærk frekvensomformer

Re-certificering ISO 9001 og ISO 14001

Håndspritstander incl håndsprit - se her ;)

Gratis webinar d. 5/6: Ny og bedre armerings-nummerering

Når standard-modellen bliver opgraderet

on/off eller PID regulering?

Undgå indreguleringsfejl i jeres driftsanlæg

Stellar Fibre

Prysmian lancerer Sirocco HD micro-duct blæse fiberkabler

Send til en kollega

0.208