23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

| Af Charlotte Westh | Tip redaktionen om en historie

Skybrudssikring
Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune skal på sit møde i dag tage stilling til et projektforslag for anlæg af busfremkommelighedstiltag og skybrudssikring på Tagensvej på strækningen Bispebjerg Station til Frederiksborgvej og til frigivelse af 13 mio. kr. til projektet. Det skal besluttes, om projektforslaget skal danne grundlag for det videre projekteringsarbejde og anlægsarbejdet.

På Tagensvej er der dagligt problemer med bussernes fremkommelighed, hvilket resulterer i, at busserne ikke kommer til tiden. For at sikre fremkommelighed for busserne omdannes en vognbane i nordgående retning til busbane. I begge retninger anlægges fire busperroner mellem cykelsti og kørebane, og der opsættes læskærme med siddepladser.

Skybrudssikringen består i, at vejvand ledes til skybrudsmagasiner under busperronerne, som kan tilbageholde vand ved skybrud. Derudover etableres plantebede ved blandt andet Lygten med kapacitet til at tilbageholde vand./Københavns Kommune

Kystbeskyttelse
Tidligere på året besluttede By-, Erhvervs- og Planudvalget i Dragør Kommune efter henvendelse fra Sund og Bælt Holding A/S at undersøge muligheden for et samarbejde med Sund & Bælt Holding A/S og eventuelt andre parter om kystbeskyttelse. Forleden besluttede kommunalbestyrelsen så at igangsætte udvikling af et lokalt kystbeskyttelsesprojektet for Dragør Kommune.

Sund & Bælt Holding A/S har efter dialog med Dragør Kommune igangsat en screening af fælles løsninger på Amager. Konklusionen er, at Sund & Bælt Holding A/S ikke har nævneværdig gavn af den lokale beskyttelse, som Dragør Kommune arbejder med. Screeningen har dog givet anledning til, at Sund & Bælt Holding A/S og Dragør Kommune vil fortsætte samarbejdet og søge koordinering med infrastrukturselskaber og kommuner på Amager. Formålet vil være at fortsætte undersøgelser om en fælles beskyttelse af Amager i et væsentligt længere fremtidsperspektiv./Dragør Kommune

Regnvandsbassin
Sønderborg Byråd har vedtaget Lokalplan 28 for et boligområde i Nybøl og et tilhørende kommuneplantillæg endeligt.

Hermed bliver muligt for Sønderborg Forsyning at etablere et regnvandsbassin i Nybøl til forsinkelse af regnvand fra, blandt andet, et nyt boligområde ved Påkjær Vænge./Sønderborg Kommune

Genbrugsplads
Der foreligger nu et forslag til indretning af en genbrugsplads ved Onsbjerg på Samsø, som kommunalbestyrelsen skal tage stilling til. Samtidig skal der tages stilling til, om genbrugspladsen skal ligge ved Onsbjerg eller på en af tre alternative lokationer ved Trolleborg, Tranebjerg eller ved Harpeshøj/harpesda. Udvalget for teknik og miljø og Økonomiudvalget anbefaler, at genbrugspladsen etableres ved Trolleborg og at indretningsforslaget justeres til lokaliteten.

Cowi har for kommunen udarbejdet et dispositionsforslag for en genbrugsplads med tilknyttet omlastehal. Dispositionsforslaget indeholder et bud på opbygning af en fremtidig genbrugsplads, hvor mange af de foranstaltninger, forskellige parter har ønsket på genbrugespladsen, er tilført. Disse foranstaltninger omfatter blandt andet en plads i to niveauer, så man også kan læsse ned i en container, plads til udsortering i endnu flere fraktioner, bedre personalefaciliteter og et værksted til håndtering af genbrugsprodukter.

Dispositionsforslaget indeholder endvidere et bud på et vejsepareringsanlæg og de tekniske muligheder, der findes til støjdæmpning. Den konkrete løsning på støjdæmpning kan først udpeges, når genbrugspladsens indretning er besluttet./Samsø Kommune

Klimatilpasning
Skanderborg Kommune og Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S planlægger et klimatilpasningsprojekt i Ry for Agnetevej-området og områderne ved Ry Hallerne.

Klimaprojektet har til formål at sikre håndtering af overfladevand, så områderne ikke står under vand i tilfælde af ekstremregn. Projektet opdeles i to etaper, hvoraf første etape for områderne ved Agnetevej tænkes igangsat hurtigst muligt./Skanderborg Kommune

Havvindmøllepark
Kerteminde Kommune har modtaget en høring om tilladelse til forundersøgelse af en ny havvindmøllepark ved Paludan Flak syd for Samsø. Wind Estate A/S, der har overtaget vindmøllerne samt tilhørende selskaber, har ansøgt Energistyrelsen, som har sendt ansøgningen i høring hos Kerteminde kommune.

Området består i dag af 10 eksisterende vindmøller der har produktionstilladelse til 2027. Wind Estate A/S ønsker at udskifte vindmøller samt udvide vindmølleparken eller alternativt forlænge den nuværende produktionstilladelse. Investor Erik Abraham præsenterede projektet på Miljø-, Natur- og Teknikudvalgets møde forleden./Kerteminde Kommune

Renovering af regnvandsledninger
Regionshospitalet Viborg har i det seneste år konstateret indtrængende regnvand i bygning 1, når det regner meget, samt registreret problemer med kloaksystemet og tagafvandingssystemet ved afløb i jorden ved forskellige bygninger ved Regionshospitalet Viborg.

På baggrund heraf har Hospitalsenhed Midt fået udarbejdet en tilstandsvurdering af dels skjulte regnvandsledningerne i altandæk i bygning 1 dels kloakledninger i terræn samt tagafvandingssystemets tilstand ved bygning 6 på Regionshospitalet.

Der er udarbejdet et forslag til løsning af de nævnte problemstillinger, som ventes at beløbe sig til 7,3 mio. kr.

Regionsrådet i Region Midtjylland har bevilget de 7,3 mio. kr. til den påkrævede renovering og besluttet, at håndværkerudbuddet gennemføres som begrænset udbud uden prækvalifikation./Region Midtjylland

Bassin
Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune anbefaler, at forslag til tillæg nr. 53 til spildevandsplanen om etablering af bassinanlæg i Storkeengen godkendes og fremlægges i offentlig høring i otte uger.

Tillægget vil give mulighed for, at regnvand fra et mindre område i det nordlige Vorup kan renses i et regnvandsbassin i Storkeengen. Samtidig giver planen mulighed for at etablere et mindre pumpebassin samt at grøfter i området fremover bliver en del af det spildevandstekniske anlæg. Etablering af bassin og tilhørende ledninger finansieres af Vandmiljø Randers A/S.

Samtidig anbefaler udvalget, at også forslag til tillæg nr. 50 til spildevandsplanen om regnvandsbassin ved Vorup godkendes og fremlægges i offentlig høring i otte uger.

Tillægget giver mulighed for, at regnvand fra størstedelen af Vorup kan renses i et regnvandsbassin som etableres i området vest for jernbanen og øst for Fjordvang. Regnvandsbassin med tilhørende til- og afløbssystem finansieres af Vandmiljø Randers./Randers Kommune

Hold dig opdateret med Energy Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Nye energiprojekter på vej

Ny konkurrencemodel for havvind: Godt nyt for branchen

NKT tæt på græsk storordre

Snart slut med elkabler i luften

2

Thor Havmøllepark
Støttefri havvind godt på vej: Thor udbydes på nye vilkår

Nyhedsbrev

Dansk hybridfærge klar til rotorsejl og vindkraft

Online Avis Arkiv

Newzealandsk ordre til Vestas

1

Danmark producerer rekordmeget energi fra biomasse

3

Farum Fjernvarme i kæmpe affaldsvarme-aftale

5

Vindmøller stoppes stadigt oftere

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Dansk selskab øger gaslagerportefølje med 30 TWh

Ewii sender 200 millioner over i datterselskab

Her er formændene for regeringens 13 klimapartnerskaber

Klumme:
Debat
Lad os dele sol og vind lige med Power-to-X

Spildevandsselskab hjemsender it-chef for leverandør-bijob

Ørsted opfører sol- og batterilagringsanlæg på 460 MW

Energinet: Håber høring om kabler vil give klarhed

Vundet affaldsudbud skaber ro i lejren på Fyn

Jesper Hjulmand træder ind i DIs forretningsudvalg

Quality Hotel kobler sig på fjernvarme og - køling

Siemens Gamesa udnævnt som foretrukken leverandør af 300 MW

Folketinget blev vildledt om miljøeffekt ved stort elkabel

2

Navnestrid om Ørsted kan gå direkte i Højesteret

Strid om retten til at tage navnet Ørsted kan gå direkte til landets øverste instans, afgør Højesteret.

Håndsrækning til fyrede Siemens Gamesa-medarbejdere

Her er Frecons nye topchef

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Støtten til elproduktion falder med 3 milliarder

Her er Vestas’ største markeder i tredje kvartal

200 danske Siemens Gamesa-job i fare

Opgradering i Varde: 5000 kubikmeter spildevand i timen

USA går enegang på klimaområdet

Vestas snupper ordre hinsidan

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Rusland: Dansk ja til gasledning blåstempler miljøhensyn

Regeringen undgik helst Nord Stream 2

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Technoflex Koblinger

Første hal udsolgt på EL & TEKNIK 2020

Klimaanlæg/varmepumpe uden udedel med WIFI styring!

Norske Vard bygger Prysmians nye kabellægningsfartøj

Hvordan virker en resistiv dampbefugter?

WHITE BRONZE – din sikkerhed mod korrosion!

Spændelement for glatte aksler og rør

Præisolerede PE rør med spirokappe fra Nordic Pipe ApS

Kom og mød Jotun på Tank – og raffinaderikonferencen

Sidste udkald til basiskursus om Udbudsloven

Ny hjemmeside om bæredygtighed

Technoflex notstikker

Eaton har fået ny Application Engineer

NYHED: Unikke Rundsling til 'Heavy Lift' fra Hampidjan

Process Engineering er igen kåret som én af Danmarks Bedste

REHAU introducerer NORDIC DESIGN TOP SWING vinduet i Danmark

Stikforbindelser opfylder krævende miljøstandarder og RoHS

Hvor gode er klimatilpasningsløsningerne? - temadag

CE-mærkede materialer

Elenia har valgte Prysmian Finland som nr. 1 kabelleverandør

Ny Lamelvakuumpume med trykregulering

Ara-el præsenterer ATyS S

FMV temadag d. 26. november 2019

Findes den ultimative kompressor?

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til

Send til en kollega

0.174