23948sdkhjf

Lukningstruet kraftvarmeværk får et par ekstra år at leve i

Byrådet Svendborg Kommune besluttede tirsdag at Svendborg Kraftvarmes affaldsforbrændingsanlæg på Bodøvej skal holdes i live – i hvert tilfælde frem til 2024.

Der har ellers længe været diskussioner om, hvorvidt det aldrende værk skulle fortsætte med affaldsforbrændingen. Det skriver Fyens.dk

Samtidig med at anlægget har fået lidt flere år at løbe på, så har politikerne besluttet at man inden udgangen af 2021 skal besluttet om værket skal have en endnu længere levetid.

I forbindelse med beslutningen har politikerne trukket store veksler på rapporter og redegørelser fra rådgivningsfirmaerne Cowi og PlanEnergi, advokatfirmaerne Horten og Energi og Miljø samt professor Henrik Wenzel fra SDU.

- De input, vi har fået, blandt andet fra en professor fra SDU (Henrik Wenzel, red.), forudser jo, at kraftvarmeværket kan være interessant for os at arbejde videre med - også i en klimamæssig dagsorden. Vi skal være så oplyste som muligt, når vi skal træffe den her beslutning, og da der er meget usikkerhed, synes jeg, det her er bedste bud lige nu, siger borgmester i Svendborg Kommune Bo Hansen med henvisning til beslutningen om reelt at udskyde dommen til 2021.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.092