23948sdkhjf

Opstillingsmønster og mølletype nødvendiggør VVM-tillæg på Kriegers Flak

Energistyrelsen har d. 22. oktober 2019 sendt tillæg til VVM-redegørelse for Kriegers Flak Havvindmøllepark i offentlig høring.

Opstillingsmønster og valg af mølletype har gjort det nødvendigt at udarbejde et tillæg til den oprindelige VVM-redegørelse.

Det oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Helt tilbage i december 2015 blev VVM-redegørelsen for Kriegers Flak Havvindmøllepark sendt i offentlig høring, hvorefter der blev afholdt et udbud af havvindmølleparken. Vattenfall vandt udbuddet og indgik den 22. december 2016 koncessionsaftale med Energistyrelsen, hvor der samtidig blev meddelt etableringstilladelse til havvindmølleparken.

I henhold til vilkår i etableringstilladelsen fremsendte Vattenfall i april 2019 en detaljeret beskrivelse af det projekt, de ønsker at realisere (detailprojekt) til Energistyrelsen.

Altsammen med henblik på endelig godkendelse af projektet og igangsættelse af anlægsarbejdet.

Detailprojektet indeholder bl.a. mere detaljerede oplysninger om det konkrete opstillingsmønster, mølletypen, anlægsprocessen mv. og i øvrigt dokumentation for, at Vattenfall overholder vilkårene i etableringstilladelsen.

I forbindelse med gennemgangen af detailprojektet har Energistyrelsen anmodet Vattenfall om at udarbejde et tillæg til VVM-redegørelsen fra 2015, fordi det konkrete opstillingsmønster og valg af mølletype for nogle miljøforhold medfører påvirkninger, der ikke er beskrevet i den oprindelige VVM-redegørelse.

Tillægget skal dermed betragtes som et supplement til VVM-redegørelsen fra 2015 og vil sammen med denne danne grundlag for Energistyrelsens endelige afgørelse om VVM-tilladelse til projektet.

Tillægget til VVM-redegørelsen beskriver, hvilke miljøforhold der bliver påvirket anderledes, end hvad der fremgår af VVM-redegørelsen fra 2015.

Energistyrelsen opfordrer offentligheden og berørte myndigheder til at indsende bemærkninger til tillægget til VVM-redegørelsen, som Vattenfall har udarbejdet.

Høringssvar skal sendes til Energistyrelsen senest den 17. december 2019. 

Artiklen er en del af temaet Kriegers Flak.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158