23948sdkhjf

Hofor køber solcellepark

Forsyningsselskabet Hofor har netop købt et stort solcelleprojekt af danske Better Energy. Med projektet, som er Hofors første store solcelleprojekt, tager Hofor endnu et stort skridt mod en CO2-neutral hovedstad i 2025.

Den nye solcellepark opføres på en 26 hektar stor mark ved Kikkenborg syd for Lemvig. Parken kommer til at producere 20.000 MWh el svarende til det årlige strømforbrug i godt 4.000 husstande. Solcelleparken etableres af Better Energy i løbet af vinteren, og strømmen forventes at komme på elnettet i marts måned 2020.

- Solceller er blevet konkurrencedygtige med strøm fra vindmøller og passer godt ind i vores ambitiøse grønne strategi, som blandt andet fokuserer på de brændselsfrie teknologier. Sol er desuden et rigtig godt match til vores vindmøller, fordi produktionen ofte er omvendt korreleret. Solcellerne producerer mest, når det er vindstille og solen skinner, hvor møllerne producerer mindst, siger Jesper Pedersen, chef for vedvarende energi i Hofor.

Jesper Pedersen tilføjer, at Hofor regner med at bygge flere solcelleparker i de kommende år som supplement til selskabets mange vindmøller, men at der endnu ikke er taget beslutning om de næste projekter. Som led i selskabets grønne omstilling har Hofor etableret to store varmepumper, der blandt andet udnytter strøm fra sol og vind i fjernvarmeforsyningen.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098