23948sdkhjf

Gråsten Fjernvarme satser på ren grøn profil

Et nyt varmekoncept hos Gråsten Fjernvarme baseret på en varmepumpe, et solfangeranlæg og en fliskedel skal sikre dronningen, Danfoss og forbrugerne i området CO2-neutral varme.
Gråsten Fjernvarme er godt på vej mod en grøn profil. På sigt vil varmeselskabet producere ren, grøn energi, skriver Jydske Vestkysten.

Varmekunder i særklasse
I øjeblikket er en 15 tons varmepumpe på vej fra Kina til Gråsten. Samtidig arbejder Gråsten Fjernvarme med at få gjort plads til en solfangerpark på 17.300 m2. Det er et helt nyt varmekoncept, der blandt andre skal sikre fjernvarmeselskabet Danfoss som storkunde.

- Vi forhandler med Danfoss som storkunde og vil gerne have de omkringliggende kvarterer med i varmekonceptet, siger formand Bent Hylsebeck, der regner med at sætte solfangerparken i drift til foråret.

Og det er ikke bare industri-giganten Danfoss, der står på kundelisten hos fjernvarmeselskabet. Gråsten Slot har fået lagt en stikledning ind, så dronningen og alle de kongelige feriebørn får solvarme i rørene, når de gæster Gråsten Slot til næste år.

Ren grøn energi
Målet er, at Gråsten Fjernvarme på sigt vil gå over til ren grøn energi.

I år installerer man således varmepumpen og solfangeranlægget, mens man til næste år ventes at installere en 10 MW flis- og halmfyret biokedel i tilknytning til solfangeranlægget.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078