23948sdkhjf

Regeringens finanslovsforslag en katastrofe for grønne vækstambitioner

Concito, Dansk Fjernvarme, Ingeniørforeningen, Vindmølleindustrien og Dansk Energi kritiserer regeringens finanslovsforslag for at spænde ben for grønne vækstambitioner.
Regeringens finanslovsforslag indeholder en voldsom beskæring af midlerne til energiforskning. Det er en katastrofe for ambitionen om at skabe fremtidens grønne vækstarbejdspladser.

Det budskab står Vindmølleindustrien, Ingeniørforeningen, Concito, Dansk Fjernvarme og Dansk Energi samlet om.

EUDP afgørende for energisektoren
Regeringen har sat et kolossalt benspænd op for Danmarks muligheder for at skabe vækst med udgangspunkt i det energiteknologiske område. Finanslovsforslaget indeholder en nedskæring fra omtrent 400 mio. kr. til ca. 50 mio. kr. for det Energiteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram, EUDP.

EUDP er det største og eneste rent industrirettede støtte program, der findes på energiområdet.

EUDP er af afgørende betydning for energisektoren, fordi programmet indeholder test og demonstration af nye teknologier. Det kan kun lade sig gøre i et samarbejde mellem private og offentlige midler, som programmet er bygget op omkring. Desuden er flere virksomheder udklækket af programmet, der dermed skaber nye arbejdspladser.

Samlet budskab til regeringen
Vindmølleindustrien, Ingeniørforeningen, Concito, Dansk Fjernvarme og Dansk Energi stiller sig derfor sammen om et samlet budskab til regeringen. De grønne vækstambitioner kræver investeringer i forskning og udvikling, det er derfor helt forkert at skære i midlerne til teknologiudvikling.

I perioden 2008 til 2010 er der ansøgt om tilskud på i alt 3,2 mia. kr. med en tilhørende egenfinansiering på knapt 3,8 mia. kr. Samlet har ansøgerne opstillet projektforslag for 7 mia. kr. Der er med andre ord søgt 3-6 gange den bevilling, der har været til rådighed i de enkelte runder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125