23948sdkhjf

97 investorer køber grønne obligationer for en milliard hos European Energy

European Energy har rejst 1.045 millioner kroner (140 millioner euro, red.) i en ny grøn obligation med en rente på 5,35 procent.

Obligationen fik stor opmærksomhed fra investorer og var overtegnet med ønsker for 2.209 millioner kroner (296 millioner euro).

I alt har 97 investorer været på banen og sikret sig en andel af de grønne obligationer.

- Vi er taknemlige for den tillid som investorerne har vist os. Vi har oplevet stor interesse for vores grønne obligation, og vi er specielt tilfreds med at mange af vores eksisterende investorer har besluttet sig for at investere i den nye obligation. Jeg synes, at interessen illustrerer den globale udvikling, hvor investorer søger efter grønne investeringsmuligheder, siger Knud Erik Andersen, administrerende direktør i European Energy.

Nye grønne projekter
European Energy har mere end 500 MW energianlæg under opførsel eller klar til opførsel.

En del af kapitalen vil blive brugt på opførelsen af nye grønne MW, mens resten skal indfri en eksisterende obligation på 635 millioner kroner (85 millioner euro) to år før tid.

- Gennem de seneste år har vi gradvist øget det totale antal MW vi opfører hvert år. Vores nye grønne obligation vil understøtte den udvikling. Det er vores mål at opføre 1 GW hvert år og vi forbereder os på den situation, siger Knud Erik Andersen.

Med nye grønne obligation bliver European Energy den første ikke-finansielle aktør med en obligation på Nasdaq Green Bond Index Danmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078