23948sdkhjf

Ingen gennemslagskraft i oliefyrs-kampagne

Tilskudsordningen til at udskifte oliefyret og erstatte det med en mere energirigtig løsning har ikke været noget succes. Ordningen lukkede i går.
Selv om der tidligere på ugen stadig var ca. 200 mio. kr. tilbage i tilskudsordningen blev ordningen lukket ned i går, torsdag.

Puljen blev lukket ned, fordi interessen for at søge ikke har været stor nok.

Ifølge Energistyrelsen er det således blot 16.021 oliefyrsejere, der har søgt om tilskud, siden puljen åbnede 1. marts 2010, skriver brancheorganisationen TEKNIQ på sin hjemmeside.

- Det er ærgerligt, at der ikke er flere, der har benyttet sig af muligheden for at søge tilskud, for der er ingen tvivl om, at oliefyr stille og roligt er på vej ud af markedet til fordel for de mere energi- og miljørigtige alternativer som jordvarme og fjernvarme, siger Nils Lygaard, konsulent i teknisk afdeling i TEKNIQ.

Tilskudsordningen betød, at boligejerne kunne få 10.000 kroner i tilskud, hvis de erstattede oliefyret med fjernvarme, 15.000 kroner, hvis de erstattede fyret med en luft til vand-varmepumpe og 20.000 kroner, hvis de skiftede til en jordvarmepumpe. En fjerde mulighed var at få tilskud til 25 procent af indkøbs- og installationsomkostningerne, hvis boligejerne supplerer deres varmeforsyning med installation af et solvarmeanlæg.

Men interessen har ikke været stor nok blandt de danske boligejere, hvorfor stikket blev trukket i går.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094