23948sdkhjf

Vestforsynings nye direktør har det sorte bælte i karate

Energi Viborgs direktør Christian Hagelskjær meldte i sidste uge ud at han, efter 23 år, først som driftsleder på byens kraftvarmeværk og siden 2008 som administrerende direktør hos Energi Viborg, havde opsagt sin stilling. 

Om Vestforsyning

Vestforsyning beskæftiger knap 170 medarbejdere og omsætter for lidt under en milliard kroner årligt.

Til sammenligning er den årlige omsætning hos Energi Viborg på cirka 1/2 milliard.

Vestforsynings hovedaktivitet er at levere varme, vand og el og foretage spildevandsbehandling.

Kunderne er hovedsageligt borgere og virksomheder i Holstebro Kommune.

Vestforsyning ejes 100 pct. af Holstebro Kommune.

Han ville søge nye udfordringer. Dem har han nu fundet - og faktisk ikke ret langt væk.

Han skal nemlig være multiforsyningsselskabet Vestforsynings nye direktør og pr. 15. august i år rykker han sit arbejdsliv fra Viborg til Holstebro og omegn.

Med skiftet skal han lede en virksomhed med næsten dobbelt så stor omsætning.

- Jeg får i Holstebro nye opgaver med aktiviteter, som ikke findes hos min nuværende arbejdsgiver. Vestforsyning driver blandt andet et affaldsforbrændingsanlæg og et biogasanlæg, siger Christian Hagelskjær.

En ud af 42
Vestforsyning modtog 42 ansøgninger til jobbet, og selskabets bestyrelsesformand, Nils Ulrik Nielsen, siger, at feltet har været stærkt. I første runde udvalgtes 12, hvoraf 6 kom til samtale. I næste omgang skrumpede antallet af kandidater til 3.

- I sidste runde havde ansættelsesudvalget kun samtale med Christian Hagelskjær. Den bekræftede, at vi har fundet en meget kompetent ny administrerende direktør, fortæller Nils Ulrik Nielsen.

- Vi er sikre på, at vi har fundet den rette person til at videreføre den strategi, som bestyrelsen lagde i fjor. Den indebærer blandt andet, at Vestforsyning skal give forbrugerne stabile og konkurrencedygtige priser, siger Nils Ulrik Nielsen.

Stillingen som administrerende direktør for Vestforsyning blev ledig, efter at Jørn Zielke har opsagt sin stilling for at tiltræde et nyt job. Han forlader selskabet 31. maj.

Christian Hagelskjærs blå bog

Christian Hagelskjær er tidligere kunde hos Vestforsyning. I begyndelsen af 1990’erne boede han i Nørre Felding, lidt syd for Holstebro. Det var, mens hans kone, Tina Hagelskjær, læste til ergoterapeut i Holstebro.

Den nye direktør for Vestforsyning er opvokset i Tjørring ved Herning. Derefter rejste han til Svendborg for at uddanne sig til maskinmester. Gennem en række år sejlede han i rederiet A.P. Møller.

I 1992 begyndte Christian Hagelskjær sin karriere i energibranchen.

Det var som først arbejdsleder og siden driftsleder i varmeforsyningen ved Herning Kommunale Værker.

Christian Hagelskjær rejste videre til Viborg i 1996. Her har han som noget af det seneste været med til at skaffe it-giganten Apples’s kæmpemæssige datacenter til kommunen. Et af de væsentlige punkter i projektet har været at udnytte overskudsvarmen fra alle computerne til fjernvarme.

I sin fritid dyrker Christian Hagelskjær karate, blandt andet sammen med sin yngste datter på 20 år, der holder sabbatår. Han opnåede i fjor det sorte bælte i kampsporten.

Den ældste datter på 24 år læser sociologi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098