23948sdkhjf

Elbilprojekt med stor dansk deltagelse støttes af EU

EU-Kommissionen bevilliger 33,5 millioner kroner til elbilprojekt, hvis formål er at reducere CO2 og elektrificere transportsektoren. Danmark skal fungere som testcenter.
En koalition med otte partnere under ledelse af Better Place annoncerede i dag, at Europa-Kommissionen har udvalgt eMobility-projektet "Greening European Transportation Infrastructure for Electric Vehicles” som det første og hidtil eneste projekt, der opnår finansiering i den nye "de-carbonization" infrastrukturkategori under generaldirektoratet for mobilitet og infrastruktur (DG Move).

Tildelingen af de 33,5 millioner kroner (4,95 mio. euro) sker under direktoratets "Trans-European Transport Network"-program.

København, Amsterdam, Danmark og sidenhen Europa
“Greening European Transportation Infrastructure for Electric Vehicles” (2010-EU-91117-P) løber over 2,5 år og består af fire hovedelementer:

1. Etablering af ​​de første batteriskiftestationer i Europa – i henholdsvis København og Amsterdam
2. Udarbejdelse af planer for et netværk af batteriskiftestationer i Vesteuropa
3. Et pilotprojekt for mobilitet på tværs af elbiler og tog i Danmark
4. En analyse af de nødvendige betingelser til at fremskynde udbredelsen af ​​en åben elbilinfrastruktur af ladestandere og batteriskiftestationer i Europa.

Analyser, tests og udrulning af transportnetværk
Projektet omfatter analyser, tests og udrulning af et transportnetværk, der spænder over flere transportformer. Således kobler projektet den nuværende vej- og jernbaneinfrastruktur med et netværk af batteriskiftestationer og ladestandere til elbiler, drevet af vedvarende energi og intelligente transportsystemer.

Det er et innovativt projekt, der skal tjene som teknologisk køreplan til at skabe en paneuropæisk elbilinfrastruktur og bidrage til at nå målet om 60 % reduktion i udledningerne fra EU's transportsektor i 2050, som EU-Kommissionen senest har beskrevet det i sin hvidbog om ét samlet europæisk transportområde.

Elimenering af CO2 i elnettet
Projektet skal også bidrage med løsninger til at eliminere CO2 i det europæiske elnet – et vigtigt politisk initiativ for Den Europæiske Union – og desuden give feedback til løbende EU-initiativer, der er med til at forme ​​fremtidens transport i Europa, herunder projektet CARS 21.

Seks europæiske trafikministerier - Danmark, Holland, Østrig, Spanien, Belgien og Luxembourg – har støttet projektet i ansøgningsfasen, hvilket vidner om stor interesse blandt medlemsstaterne i konsortiet.

Indvielse af batteriskiftestation et højdepunkt
Et af projektets højdepunkter bliver indvielsen af Europas første kommercielle batteriskiftestation i Danmark, hvilket sker den 28. juni i Gladsaxe, København. Batteriskiftestationen er en del af et landsdækkende net af batteriskiftestationer og ladestandere, der i år udrulles på tværs af Danmark med den kommercielle lancering af eMobility-tjenesteydelser i netværket for øje. Denne lancering er planlagt til slutningen af ​​året.

Deltagere i projektet
Ud over Better Place, som er projektkoordinator, omfatter konsortiet det spanske FCC Construcción SA, østrigske Verbund AG, Københavns Kommune, belgiske Elia System Operator SA, Danmarks Teknologiske Universitet, City of Amsterdam, Public Research Center Henri Tudor (Luxembourg) og DSB Kommerciel fra Danmark. Better Place vil deltage i projektet gennem sine danske og hollandske operationer.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094