23948sdkhjf

Bestyrelse i Skive Fjernvarme går efter ansvarsfritagelse

Bestyrelsen i Skive Fjernvarme vil fritages for ansvar.

Det skal de fremmødte på den ekstraordinære generalforsamling i dag tage stilling til, skriver Skive Folkeblad.

Bestyrelsen vil fritages for ansvar i forbindelse med igangsættelse af byggeriet af et nyt fjernvarmeværk ved Holstebrovej i Skive. Udfaldet af en verserende retssag kan betyde, at der skal ændres i projektet eller, at værket helt skal rives ned, hvilket utvivlsomt vil komme til at koste de 3.500 forbrugere dyrt

Sagen kort
Skive Fjernvarmes planer om opførelsen af et nyt biomassefyret fjernvarmeværk og en udvidelse af varmenettet er blevet godkendt af Energiklagenævnet to gange. I forbindelse med godkendelsen anden gang har HMN GasNet klaget over og stævnet Energiklagenævnet. HMN GasNet står nemlig til at miste kunder, såfremt der lægges fjernvarme ind i et naturgasområde.

Energiklagenævnet skal i juni tage stilling til projektet for tredje gang.

Får man her en godkendelse, vil bestyrelsen i Skive Fjernvarme gå i gang med byggeriet. Uagtet at dommen i den verserende retssag mellem HMN GasNet og Energiklagenævnet kan få betydning for projektet.

Vækker undren
Både politikerne i Skive Kommune og forbrugerne hos Skive Fjernvarme er en smule forundrede over, at bestyrelsen hos varmeselskabet har så travlt med at komme i gang. Også at bestyrelsen vil fritages for ethvert ansvar i forbindelse med projektet - skulle retssagen gå hen at falde imod Skive Fjernvarme.

- Det virker godt nok voldsomt, at bestyrelsen for Skive Fjernvarme vil fralægge sig ansvaret for det projekt, hvis bestyrelsen vælger at sætte det i gang, siger Jens Peder Hedevang (V), formand for Skive Kommunes udvalg for teknik og miljø til Skive Folkeblad.

Bestyrelsesformand hos Skive Fjernvarme Jesper Dybdahl mener ikke, at det er rimeligt at bestyrelsen sætter egne formuer på spil, hvorfor man går efter ansvarsfritagelsen.

Det bliver altså i dag på den ekstraordinære generalforsamling, at der skal tages stilling til, om bestyrelsen skal ansvarsfritages eller ej.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109