23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Solenergianlæg i Nylandsmose 
Næstved byråd har principgodkendt lokalplan og kommuneplantillæg for et solenergianlæg i Nylandsmose syd for Vejlø by. 

Det er Gavnø Gods, der ønsker at opstille et solenergianlæg på cirka 200 hektar, og det kræver udarbejdelse af et kommuneplantillæg og en lokalplan. / Næstved Kommune

Separatkloakering 
Teknik- og miljøudvalget i Tønder Kommune anbefaler, at tillæg 7 til spildevandsplan 2013-18 vedtages endeligt. 

Hvis tillægget vedtages endeligt af kommunalbestyrelsen, vil dele af Højer blive separatkloakeret og andre dele semiseparerede, og der bliver etableret løsninger, der sikrer, at regnvand kan afledes på terræn i udvalgte gader. 

50 procent af byen vil blive separeret på traditionel vis. Der skal lægges nye regnvandsledninger, og eksisterende spildevandsledninger skal renoveres og genbruges i et vist omfang. Der vil ske udledning af regnvand ved de eksisterende udløb, hvor der skal bygges bassiner. Derudover vil der ske udledning af regnvand fra ny regnvandssø i den sydlige del af byen. /Tønder Kommune

Klimatilpasning
Herning Vand A/S og Herning Kommune ønsker i fællesskab at lave et klimatilpasningsprojekt i Spinkebjerg.

Der skal laves et fællesbassin til håndtering af både normalregn og ekstremregn, og forleden besluttede teknik- og miljøudvalget i Herning Kommune at sætte arbejdet med at lave detailprojekt og udbudsmateriale for klimatilpasningsprojektet i gang.

Det vurderes at klimatilpasningsprojektet vil koste 1,5 mio. kr. / Herning Kommune

Modernisering af belysning
Ballerup Kommune afsatte med budgetaftalen for 2019 1,7 mio. kr. til gennemførelse af en energirenovering af belysningen på Ballerup Boulevard, og beløbet søges nu frigivet.

Det cirka 30 år gamle belysningsanlæg på Ballerup Boulevard er nedslidt og yderst energitungt.

Teknik- og miljøudvalget anbefaler, at pengene frigives. /Ballerup Kommune

Rørarbejder
Hundested Varmeværk A.m.b.a. har bedt Halsnæs Kommune stille garanti for optagelse af lån på 2.255.000 kr. til diverse rørarbejder, og Halsnæs byråd har ansøgningen på dagsordenen i dag.

Der skal blandt andet udskiftes 50 meter hovedledning på Coxvej, 100 meter hovedledning på Lynghøjvej og 100 meter hovedledning på Svalevej.

Der er tale om 50-60 år gamle rørstrækninger, hvor der har været en del brud de senere år. Udskiftningen af de gamle rør forventes gennemført i perioden maj 2019 til oktober 2019. /Halsnæs Kommune

Udbygning af solvarmeanlæg
Nykøbing Sj. Varmeværk har bedt Odsherred Kommune om at stille kommunegaranti for et lån i Kommunekredit på 7 mio. kr. til udvidelse af solvarmeanlægget ved Getsøvej i Nykøbing Sjælland.

Byrådet godkendte i juni sidste år et projektforslag for udvidelse af Nykøbing Sj. Varmeværks solvarmeanlæg mod nord med i alt 358 nye solpaneler svarende til et samlet solfangerareal på cirka 4.511 kvm. Der er nu valgt en placering, som har betydet, at der bliver etableret endnu flere fangere. Den årlige ydelse øges fra 2.193 MWh til 2.598 MWh, og arealet øges fra 4.511 kvm til 4.914 kvm. / Odsherred Kommune

Spildevandsledninger
Teknik- og miljøudvalget i Herning Kommune har vedtaget spildevandsplans-tillæg nr. 20 vedrørende ændret ledningstracé for spildevand mellem Sørvad og Haderup endeligt.

Tillægget gør det muligt at ændre traceet for de spildevandsledninger, der skal etableres mellem Sørvad og Aulum samt Haderup og Aulum via Feldborg i forbindelse med nedlæggelse af renseanlæggene Haderup, Feldborg og Sørvad.

I henhold til gældende spildevandsplan skal renseanlæggene i Sørvad, Feldborg og Haderup nedlægges, og spildevandet pumpes til Aulum Renseanlæg./ Herning Kommune

Udbygning af biogasanlæg
Bigadan A/S ønsker at udbygge Studsgaard Biogasanlæg nord for Studsgaard. Produktionen forventes udvidet fra 230.000 ton/år til 500.000 ton/år.

Skal udvidelsen realiseres, skal der udarbejdes ny lokalplan, og det har byplanudvalget i Herning Kommune netop givet grønt lys for.

Biogasanlægget forventes udbygget i to etaper, hvor første etape omfatter et nyt modtageafsnit bestående af aflæssehal med tilhørende modtagetank, gylletank og blandetank. Desuden etableres ny vaskehal. Anden etape omfatter etablering af to nye reaktorer, buffertank for blegejord, modtagetanke for industribiomasse, udvidelse af svovlfilter og gasblæseranlæg samt nyt gaslager./ Herning Kommune

Biogasanlæg
Bygge- og planudvalget i Hvidovre Kommune havde forleden forslag til lokalplan 517 for Avedøreværket og nyt biogasanlæg på dagsordenen, og det blev besluttet at anbefale forslaget til kommunalbestyrelsens godkendelse med henblik på fire uges offentlig høring.

Baggrunden for udarbejdelse af lokalplanen er et ønske fra Ørsted GWS om at kunne etablere et biogasanlæg på Avedøre Holme. Biogasanlægget skal producere biogas fra industriel biomasse.

Anlæg og drift af biogasanlægget vil ske i et samarbejde mellem Ørsted GWS, Daka ReFood, Amager Ressource Center og gasselskabet HMN GasNet P/S.

Biogasanlægget placeres på arealet umiddelbart øst for Avedøreværket. /Hvidovre Kommune

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.442