23948sdkhjf

Sønderborg Forsyning i havmøllesag: Det er synd for debatten

Sønderborg Forsyning har arbejdet med projektet Lillebælt Syd Vindmøllepark i godt fem år.

I den periode har selskabet været i dialog med myndigheder, samarbejdspartnere, presse og borgere, som er interesserede i projektet.

Vindmølleprojektet har i den seneste tid mødt massiv kritik fra blandt andet Assens Kommune, som er kommet i besiddelse af nogle interne mails, som viser et potentielt kammeratligt samarbejde mellem projektmagerne og Energistyrelsen.

Assens Kommune har nu hyret det københavnske advokatfirma Nielsen Nørager til at kulegrave vindmølleprojektet i forhold til lovgrundlag og procedure.

Hidtil har Sønderborg Forsyning ikke blandet sig i debatten, men med en nyligt udsendt pressemeddelelse ændrer det sig.

Læs også: Her er udbudsbetingelserne for Thor Havvindmøllepark

- Efterhånden har sagen udviklet sig langt fra virkeligheden, og vi ønsker derfor at bringe fakta på banen og give sagen lidt perspektiv, siger direktør Lars Blædel Riemann, Sønderborg Forsyning i meddelelsen.

371 mails
Assens Kommune har i forbindelse med sagen og beskyldningerne om urent trav fra Energistyrelsens side af anmodet om aktindsigt. Derfor har Sønderborg Forsyning fremsendt de i alt 371 mails og dokumenter, som Sønderborg Forsyning har udvekslet med Energistyrelsen siden sommeren 2017, og Energistyrelsen har på tilsvarende vis givet adgang til deres mails og dokumenter i sagen.

- I disse mange hundrede mails og dokumenter er det lykkedes advokatfirmaet, at finde én mail, hvor en medarbejder fra Energistyrelsen udtrykker glæde over, at der også er en tilhænger af vindmøller i debatten. Kunne det tænkes, at det er fordi vi offentligt ansatte gerne ser en debat, hvor både tilhængere og modstandere kommer til orde? spørger Lars Riemann og fortsætter:

- Vi er klar over, at debatten for og imod fortsætter, men hvis man gør en fjer til fem høns eller leder efter enkelte ord, som man kan lægge sin egen og måske forkerte fortolkning i, så er det synd for debatten, for så bliver den ikke saglig. Man kunne jo også vælge at fokusere på det faktum, at Assens Kommune med aktindsigten har modtaget flere hundrede mails og dokumenter, som viser ordentlig, faglig og saglig sagsbehandling i Energistyrelsen af projektet Lillebælt Syd Vindmøllepark, slutter Lars Riemann.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156