23948sdkhjf

Solcellerne klæber sig til dansk turistbus

I flere år har Ærø Turistfart – Jesper Bus tilbudt busture rundt på Ærø.

En af dem hedder Ærø – Grøn Ø. Her kommer man forbi solfangeranlægget ved Marstal Fjernvarme, vindmøllerne på Rise Mark og Ærøskøbings fjernvarmeværk, der leverer CO2-neutral varme til borgerne i byen.

Nu kan selskabet selv blive en af attraktionerne. I hvert tilfælde har en af selskabets 13 busser netop fået klistret solceller på taget. Det skriver Fyens.dk.

Solcellerne skal levere strøm til bussen, og på den måde bruger generatoren, der producerer strøm, mindre diesel.

Indehaver af busselskabet Jesper ’Bus’ Jensen har tidligere haft kig på en elbus, men var bekymret for rækkevidden, hvorfor han nu prøver sig frem med solcellerne.

- Det er jo ret ny teknologi, men jeg tror på det. Jeg synes, det er utrolig spændende at være med til. Nu ser vi, om vi kan mærke en forskel, men sandsynligvis får bus nummer to også solceller på taget, siger Jesper "Bus" Jensen, der i alt har 13 busser.

Det er Green Energy Scandinavia, der har leveret og installeret solcellerne på bussens tag.

Her fortæller teknisk direktør Jens Ottosen, at man med solcelletaget kan spare cirka 1.000 liter diesel om året, hvis bussen kører meget.

Norge og solcellerne

Green Energy Scandinavia har tidligere installeret solceller på taget af norske busser. Det kan du se meget mere om i videoen her: (Videoen er produceret af Bjørn Nyland)

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129