23948sdkhjf

Endnu en pris til dansk opfinder

Jens Dall Bentzen, hovedmanden bag Dall Energy, er blevet tildelt European Inventor Award for sin opfindelse af en højeffektiv ovn til forbrænding af biomasse.
Jens Dall Bentzen fik overrakt prisen d. 19. maj ved en ceremoni i videnskabsakademiets bygning i Budapest.

Prisen var i European Inventor Award's kategori for små og mellemstore virksomheder.

- Jeg er meget beæret over prisen. For mig er det meget vigtigt hele tiden at undersøge, om tingene kan gøres anderledes og bedre, og det er fantastisk at opleve, at en idé, jeg fik for tre år siden, og som først ikke bestod af andet end en hurtig skitse, i dag modtager international anerkendelse. Nu er næste mål at gøre vores biomasseovn til en dansk eksportsucces, siger prisvinderen Jens Dall Bentzen.

Biomasseovn tidligere hædret
Dall Bentzen har udviklet et system som er i stand til at køre med meget lavere belastningsfaktorer end andre ovne til forbrænding af biomasse og har mærkbart reducerede udledninger. Den udvider også omfanget af anvendelige brændstoffer betydeligt, da den kan forbrænde både tør biomasse og materialer med et fugtindhold på op til 60 %.

I oktober modtog Dall Energy innovationsprisen ved den spanske messe for bioenergi, Expobioenergia 2010 for virksomhedens biomasseovn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141