23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Biogasanlæg 
Vordingborg Kommunalbestyrelse har besluttet at fremlægge et forslag til lokalplan for et større biogasanlæg vest for Køng Mose i offentlig høring frem til 15. februar. 

Det nye plangrundlag vil gøre det muligt for Nature Energy A/S at etablere et biogasanlæg til håndtering af op til 300.000 ton biomasse om året. 

Der holdes borgermøde om projektet i Svend Gønge Hallen den 29. januar. /Køng

Biogasanlæg 
Kolding byråd har besluttet at sende forslag til lokalplan 0715-35 Ved Venusvej med tilhørende kommuneplantillæg i offentlig høring i otte uger. 

Forslagene er udarbejdet på baggrund af en ansøgning fra NGF Nature Energy, der ønsker at etablere et biogasanlæg. 

Det planlagte anlæg består overordnet af op til seks procestanke med en højde på op til 25 meter, modtagetanke, læsse-/lossehal og modtagehal for faste biomasser. 

Desuden etableres efterlagertanke til afgasset biomasse, gasopgraderingsanlæg, bygning til kedelanlæg med skorsten og luftrensefiler med en skorsten. Endelig etableres kontor og mandskabsfaciliteter og en gasledning til gasnettets tilslutningsstation./Kolding

Vindmøller og solceller
Herning og Holstebro kommuner har modtaget en ansøgning om opstilling af vindmøller og solceller i et område ved St. Soels nordvest for Aulum.

Ansøgningen vedrører opstilling af syv vindmøller, tre i Herning og fire i Holstebro Kommune. Det ansøgte solcelleprojekt på op til 32 hektar ligger i Herning Kommune. 

I forbindelse med disse planer er der udarbejdet et forslag til kommuneplantillæg og et forslag til lokalplan, som forvaltningen anbefaler til godkendelse og fremlæggelse i offentlig høring. Byplanudvalget behandler sagen på mandag. /Aulum

Kloakarbejde
Miljø- og energiudvalget i Middelfart har et tillæg til spildevandsplanen på dagsordenen den 9. januar. Tillægget skal sikre grundlaget for separat kloakering af to nye planlagte boligområder i henholdsvis Teglværksgade 15, og ved Midtpunktet Jernbanegade 37 og 75-77 i Middelfart.

Derudover ændres kloakeringsprincippet for ejendommen Graderupvej 22, Harndrup, fra spildevandskloakeret til egen renseløsning i det åbne land. 

Forvaltningen foreslår, at byrådet godkender forslaget, og at det herefter sendes i offentlig høring i otte uger. Forslaget behandles i byrådet 4. februar./Middelfart

Solcelleanlæg 
Guldborgsund Kommune har modtaget henvendelse fra Geopartner på vegne af Better Energy, som ønsker at etablere et solcelleanlæg langs Gedser Landevej nord for Væggerløse samt syd for Nykøbing F. Travbane. 

I den forbindelse har teknik-, miljø- og ejendomsudvalget besluttet at anbefale økonomiudvalg og byråd, at der udarbejdes nyt plangrundlag. Økonomiudvalget har sagen på dagsordenen på tirsdag. 

Projektet omfatter opstilling af solcellemoduler svarende til en årlig strømproduktion på cirka 25 MW. Solcellemodulerne har en højde på cirka tre meter målt fra terræn, og de placeres i lige, parallelle rækker med samme indbyrdes afstand. Derudover vil området rumme mindre bygninger, tekniske installationer samt et beplantningsbælte i en bredde af minimum fem meter langs afgrænsningen af området. 

Ud over strømproduktionen har bygherre et ønske om at etablere dyrehold med dertilhørende læskure inden for samme projektområde./Væggersløse

Solcelleanlæg 
I forbindelse med indkaldelse af ønsker til større solcelleanlæg har Vordingborg Kommune modtaget 17 ønsker om solceller på 750 hektar landbrugsjord. Ansøgningerne er nu gennemgået, og ni områder er fundet velegnede til opstilling af solcelleanlæg ud fra hensyn til natur, landskab og nabobeboelser. 

Vordingborg kommunalbestyrelse besluttede på sit seneste møde, at der skal arbejdes videre med planlægning for de ni områder med mulighed for mellem 325 og 375 hektar solceller. 

På baggrund af beslutningen vil der i foråret 2019 blive udsendt et forslag til kommuneplantillæg for de ni områder i offentlig høring. /Vordingborg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078