23948sdkhjf

Nature Energy og Nordic Sugar vil etablere biogasanlæg

Nature Energy vil sammen med Nordic Sugar etablere et nyt biogasanlæg ved Abed på Lolland.

Anlægget  skal hvert år omdanne omkring 400.000 tons organisk affald til godt 20 millioner kubikmeter biogas

Nature Energy har derfor indgået en hensigtserklæring med Nordic Sugar om at være medinvestor blandt andet som led i Nordic Sugars grønne omstilling af de danske sukkerfabrikker.

Det oplyser Nature Energy i en pressemeddelelse.

Parternes endelige investeringsbeslutning og mulighederne for at fremme den grønne omstilling er blandt andet betinget af etableringen af den planlagte gasledning til Lolland-Falster.

Dialog med landbrug og roedyrkere

Godkendelserne for det første anlæg i Abed på Lolland er ved at være på plads, ligesom der pågår dialog med det lokale landbrug og roedyrkere om levering af biomasse. Sideløbende drøftes muligheden for de lokale leverandørers medinvestering i produktionen af biogas.

Forventningen er, at det første anlæg vil kunne levere biogas til gasnettet i sensommeren 2024. Dermed forventes anlægget at være klar, når den kommende gasledning til Lolland-Falster er etableret.

Øger forsyningssikkerheden

Ole Hvelplund, CEO i Nature Energy, ser frem til at fortsætte udbygningen af biogasproduktionen i Danmark og dermed styrke Danmarks egen bæredygtige energiproduktion og nå det politiske mål om 100 procents grøn gasforsyning i Danmark i 2030:

- Biogasanlæg giver en stor klimagevinst, øger forsyningssikkerheden og skaber mange lokale arbejdspladser, fastslår han og tilføjer:

- Samtidig sikrer vi cirkulation af næringsstoffer, så rester fra sukkerproduktion og landbrug ud over at blive til grøn energi også tilbageføres til landbruget som gødning, siger Ole Hvelplund.

Nature Energy leverer fra sine 12 biogasanlæg i Danmark en tredjedel af biogassen i det danske gasnet. 

I forhold til de nye biogasanlæg på Lolland og Falster anser Nature Energy det planlagte samarbejde med Nordic Sugar særligt vigtigt for blandt andet at sikre en tilstrækkelig mængde lokal biomasse til at udnytte biogasanlæggenes potentiale optimalt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093