23948sdkhjf

Dansk Fjernvarme håber kul-dispensation giver friere rammer

Politikerne på Christiansborg har besluttet at give fjernvarmeselskaberne i Esbjerg og Varde, Odense og Aalborg mulighed for at komme af med kullene og i stedet investere i en billigere og grøn varmeforsyning.

- Det er en rigtig god dag for den grønne omstilling og for varmekunderne i Esbjerg og Varde, Odense og Aalborg. Vi skal have de sidste kul ud af de store byer og med dagens udmelding er grundlaget på plads for, at forsyningsselskaberne får mulighed for at investere i en fremtidssikret varmeforsyning, lyder det fra Kim Mortensen, der er direktør i Dansk Fjernvarme.

Selskaberne har efterlyst friere rammer
Det har længe stået højt på forsyningsselskabernes ønskeseddel at slippe for det såkaldte kraftvarmekrav, der hindrer dem i at udskifte kullene med en fremtidssikret varmeforsyning.

Derfor vækker dagens udmelding glæde hos fjernvarmeselskabernes brancheorganisation, der samtidig håber på, at dagens udmelding reelt betyder øgede frihedsgrader til selskaberne.

- Det er klart, at hvis denne nye frihed, bliver erstattet af en række andre politiske krav, så er varmeforbrugerne ikke stillet bedre end i dag. Det der er behov for er, at udvise forbrugerne og forsyningsselskaberne tillid til, at de kan træffe ansvarlige beslutninger om en billig og grøn varmeforsyning, siger Kim Mortensen.

Forsyningsselskaberne har ved flere lejligheder været i dialog med både politikerne og myndighederne om behovet for at ophæve kraftvarmekravet, så de kan få lov til at investere i udnyttelse af overskudsvarme, varmepumper, elkedler, geotermi, solvarme samt et supplerende biomasseanlæg for at sikre forsyningssikkerheden.

- Det glæder os, at politikerne har lyttet til branchen og branchens planer om en fremtidssikret varmeforsyning. Det er godt for klimaet, men det er først og fremmest godt for forbrugerne, der nu har udsigt til en varmeforsyning, hvor de ikke skal være med til at betale for elforsyningen, siger Kim Mortensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109