23948sdkhjf

Dansk Fjernvarme: Domstolene må ikke sætte kursen for den grønne omstilling

I mandags afgjorde Retten i Glostrup, at forsyningsselskabet Forsyning Helsingør ikke må gennemføre sine planer om at udvide fjernvarmenettet til otte nye områder i kommunen, hvor størsteparten af beboerne i forvejen er individuelle naturgaskunder.

Dommen kom som en afslutning på en sag, der strækker sig helt tilbage til 2015, hvor HMN Naturgas anlagde sag mod Energiklagenævnet.

Hos HMN Naturgas er glæden selvfølgelig stor, mens man hos Forsyning Helsingør anser dommen som urimelig. 

Hos Dansk Fjernvarme er man som udgangspunkt på Forsyning Helsingørs side, men det er faktisk ikke det, der skaber størst bekymring. Det er det noget langstrakte sagsbehandlingsforløb.

- Det er helt urimeligt, at forsyningsselskaberne og forbrugerne skal vente i årevis på afklaring om, hvorvidt de kan få lov til at investere i en bæredygtig varmeforsyning. Ingen kan være tjent med den lange sagsbehandlingstid som denne sag har givet anledning til, siger Kim Behnke, vicedirektør i Dansk Fjernvarme.

Det er ikke bare den lange sagsbehandlingstid der falder Dansk Fjernvarme og Kim Behnke for brystet.

- Det samfundsøkonomiske redskab til at styre sådanne projekter har en klar skævvridning, når det ikke mere entydigt er med til at understøtte sådanne grønne og billige projekter. Dansk Fjernvarme har flere gange gjort opmærksom på, at de grønne værdier i samfundsøkonomien ikke er værdisat højt nok, siger han og fortsætter:

- Derfor er det også på tide, at man politisk tager teten på at formulere den langsigtede retning for udviklingen af vores energisystem, så det ikke bliver domstolene, der bestemmer, hvor vi som samfund skal hen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.425