23948sdkhjf

Hofor køber ti vindmøller på Middelgrunden tilbage

Tyve vindmøller placeret i en blød bue på Middelgrunden ud for København har i sytten år været hovedstadens grønne vartegn, som byder gæster fra nær og fjern velkommen ved indflyvningen til København.

Halvdelen af møllerne ejes af Middelgrundens Vindmøllelaug. Den anden halvdel har Hofor netop købt tilbage af energiselskabet Ørsted.

Møllerne er opført i 2001 af Københavns Energi, som senere er blevet til Hofor, og Middelgrundens Vindmøllelaug. Københavns Energi solgte i 2003 sine ti møller til energiselskabet, Energi E2, og møllerne har indtil i dag været på Ørsteds hænder.

Målet er fornyelse
Middelgrundsmøllerne har tilladelse til at producere frem til 2025. Hofor vil med købet sikre den grønne elproduktion efter dette årstal, siger Jan Kauffmann, Hofors direktør for økonomi og forretning, herunder vindmøller.

- Vi ønsker at forny møllerne, så den grønne elproduktion kan fortsættes efter 2025, hvor de nuværende vindmøller skal tages ned. De nye møller bliver nogenlunde samme størrelse, men mere effektive. Med tilbagekøbet håber vi at forlænge møllernes grønne elproduktion med yderligere 25 år, siger Jan Kauffmann.

Jan Kauffmann fremhæver, at Middelgrundsmøllerne passer godt ind i Hofors strategi om at bygge flest muligt lokalt forankrede vindmøller i og nær København:

- Københavns Borgerrepræsentation har særskilt fokus på flere vindmøller i og ved byen. Det er vi i gang med at realisere og har konkrete planer om to havvindmølleparker i Øresund ved Nordre Flint øst for Saltholm og syd for Aflandshage på Amager. Også repowering Lynetten er i spil, siger Jan Kauffmann.

Fakta om Middelgrundsmøllerne

Består af 20 vindmøller opført i 2001 af Københavns Energi og Middelgrundens Vindmøllelaug. .

Parken producerer årligt ca. 90 mio. kWh svarende til elforbruget i 30.000 københavnske husstande.

Møllerne er 105 meter høje og er af typen Bonus76.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125