23948sdkhjf

Energinet forbereder opførelse af ny luftledning

Først fældes der fredsskov - siden etableres erstatningsskov
I februar 2019 går Energinet i gang med at opføre den cirka 30 km lange 400 kilovolt luftledning mellem Kassø og Frøslev, men allerede nu er forberedelserne i gang.

For at skabe plads til det nye luftledningsanlæg er Energinet gået i gang med at fælde træer i det bælte, som luftledningen etableres i.  

Det oplyser selskabet på sin hjemmeside.

I øjeblikket er det folk med motorsave, der er i gang med at bane vejen for de store skovmaskiner. I næste uge kommer skovmaskinerne og begynder fældningen af skov som primært består af nåletræsplantager, samt de naturlige hegn og andre træer, der hindrer etableringen af luftledningen. 

Træfældningen og den efterfølgende stubfræsning skal skabe plads til den nye masterække og til, at anlægsarbejdet kan foregå sikkert og smidigt. Men der er også en anden grund til, at Energinet er nødt til at fælde træer.

- Af hensyn til elforsyningssikkerheden skal vi sørge for, at ingen træer på strækningen er så høje, at de kan ramme ledningerne, hvis de for eksempel vælter i en storm, siger Christian Jensen, projektleder i Energinet. 

Fra nord mod syd
Energinet starter anlægsarbejdet i nord fra transformerstationen i Kassø og bevæger sig sydpå. Ved træfældningen er der dog en lille krølle.

- I Frøslev Plantage er der et område tæt på motorvejen, hvor vi skal fælde træer. Området står normalt under vand i vinterhalvåret og er derfor svært tilgængeligt for skovmaskiner, men i år er der tørt, så vi skynder os at få fældet her først, siger Christian Jensen. 

Dobbelt så meget erstatningsskov
For at få tilladelse til at fælde fredsskov er Energinet forpligtet til at erstatte med det dobbelte areal fredsskov. 

- Som kompensation for den fredsskov, vi fælder, er Energinet forpligtet til at udlægge ny fredsskov, svarende til det dobbelte af det berørte fredsskovsareal. Miljøstyrelsen, som er myndighed på området, har ingen krav om, hvor erstatningsskoven skal være, men vi arbejder på, at en del af erstatningsskoven udlægges lokalt, siger Christian Jensen.  

Det egentlige anlægsarbejde begynder til februar næste år. Først skal der etableres fundamenter til de 91 master. Til ni af masterne – nemlig de såkaldte knækmaster - skal der støbes fundamenter. Til de øvrige master skal der nedrammes monopæle.

Rejsningen af masterne finder sted i perioden april til juli 2019. Derefter trækkes ledningerne op. Dette arbejde udføres fra syd mod nord.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079