23948sdkhjf

Sveriges produktion af vindenergi når nye højder

Der er medvind blandt svenske vindmøller. Produktionen af vindenergi er nemlig rekordhøj i Sverige, og med 17,3 TWh produceret vindenergi producerer de mere end Danmark.

Det er et historisk højtryk indenfor svensk vindenergi, mener Charlotte Under Larson, adm. dir. for Svensk Vindenergi, der peger på udenlandske rekordinvesteringer som en del af forklaringen.

Det skriver Dagens Industri.

I Danmark blev der i løbet af 2017 produceret 14,8 TWh, viser tal fra den danske energimyndighed Energinet. Til gengæld producerer Sverige en langt større mængde af energi, hvilket betyder, at Danmark er længere fremme, hvad angår den procentvise produktion af vedvarende energi.

I Danmark 2017 lå elproduktionen nemlig på 28 TWh, viser tal fra Energi Danmark, hvilket svarer til, at vindenergi udgør mere end halvdelen af produktionen. I Sverige lå produktionen for samme periode på 158,5 TWh, og vindenergi udgør dermed blot cirka 11 procent af produktionen.

Dermed sagt er produktionen af vindenergi i Sverige fortsat på vej opad, hvilket særligt skyldes politiske initiativer og store investeringer på området. Det siger Charlotte Under Larson, administrerende direktør for brancheorganisationen Svensk Vindenergi, til Dagens Industri.

Hun fremhæver samtidig, at for at nå de politiske mål om 100 procent vedvarende energi i 2040 skal der satses endnu kraftigere på vindenergi, hvilket indebærer satsninger på omkring 200 milliarder svenske kroner

– Vi ser, at vind sammen med vand senest 2040 kan levere 90 procent af elforbruget. For vandkraft indebærer det en produktion på omtrent samme niveau som i dag, men for vindkraftens del skal produktionen mere end firedobles, siger Charlotte Under Larson, administrerende direktør for brancheorganisationen Svensk Vindenergi, til Dagens Industri.

Hun foreslår endvidere at man fjerner den kommunale vetoret for oprettelse af nye vindmøller, samt at myndighederne i højere grad vægter miljø i deres beslutninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094