23948sdkhjf

Verdo skalerer teknikken ned

Nyt anlæg til Balling-Rødding Fjernvarme får stor-skala teknik i mini-format

Balling-Rødding Fjernvarme har investeret i et nyt 5,5 MW biomasseanlæg.

Det er Verdo, der efter en vurdering på både pris, teknik og funktionalitet, som løb med ordren.

- Vi er stolte over, at vi har scoret højest på alle parametre i evalueringen. At vores tilbud også er konkurrencedygtigt på funktionalitet, og at vi har skruet den bedste tekniske løsning sammen, lover godt for fremtiden, siger divisionsdirektør med ansvar for energianlæg i Verdo, Henrik Bøgh Nielsen.

Anlægget får en 5,5 MW flisfyret kedel med et teknisk tvist i forhold til andre anlæg af denne størrelse, så driften bliver mere effektiv og lever op til skærpede krav.

- Det er lykkes os at tilføre det kommende anlæg i Balling-Rødding bedre funktionalitet. Normalt er der ikke så stort råderum for anlæg i denne størrelse. Men vi har nedskaleret noget af den teknik, vi har gode erfaringer med fra væsentligt større anlæg. Derfor får dette anlæg integreret nogle komplekse, tekniske løsninger, som både gør driften mere effektiv, men som også tager højde for de skærpede miljøkrav, siger salgschef for energianlæg i Verdo, John Martin Myrup og uddyber:

- Vi har implementeret luftforvarmning og røggastilbageføring. Det er set tidligere, men ikke på mindre anlæg. Det nye er, at vi har optimeret vores styring, således anlægget selv kan regulere den optimale forbrændingstemperatur.

For Balling-Rødding Fjernvarme betyder det, at de får en mere optimal forbrænding med en lavere miljøpåvirkning til følge.

Ordren omfatter projektering, levering, montering samt opstart af det nye maskinanlæg.

Det nye anlæg skal erstatte to ældre anlæg i henholdsvis Balling og Rødding. Kedlen forventes installeret i marts næste år, og anlægget står færdig med udgangen af 2019.

Fakta

Anlægget til Balling-Rødding Fjernvarme er optimeret med scrubber-tårne og termisk varmepumpe til et moderne anlæg med høj virkningsgrad på 123 pct. samt en spids- og reservekedel fyret med olie med en ydelse på 7 MW.

Anlægsydelse: 5,5 MW

Virkningsgrad: 123 pct.

Design tryk: 6,5 Barg.

Design temperatur: 165 °C

Drift temperatur: 135/110 °C

Røggastemperatur til skorsten:  <20°C

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109