23948sdkhjf

Ny skybrudsplan til København: Climathon sætter spot på Københavns klimaudfordringer

København er blandt mere end 100 byer fra hele verden, der går sammen om at tage fat på klimaændringerne.

En række byer over hele verden har valgt at give fuldt fokus til at finde løsninger på klimaudfordringer og søge hjælp fra offentligheden. I København skal der skabes en skybrudsplan, som kan inddrage et stort grønt område ved Grønningen.

Målet er at få så mange gode løsninger på bordet som muligt, og til sidst kåres en vinder af et panel af lokale beslutningstagere.

Det hele vil ske på et 24-timers hackathon, der finder sted samtidigt i større byer rundt om i verden. I Skandinavien er det København, Aarhus, Lund, Grimstad, Trondheim og Helsinki.

Climathon, der havde sin første hackathon i løbet af de historiske COP21-forhandlinger i Paris, er siden vokset til at være den største internationale klimaforandrings-hackathon i verdenshistorien.

Løsninger udviklet i tidligere år har inkluderet en transportapp, der tildeler borgernes rabatter i lokale butikker baseret på de CO2-besparelser, deres valg af transportmiddel giver. Og bæredygtige dræningssystemer der skal afværge oversvømmelser i Manchester.

- Vores tilgang til denne udfordring er, at håndteringen af mere regnvand ikke kun skal ses som et problem, men som en mulighed for at udvikle byen med nye grønne tiltag, der skal håndtere regnvandet uden om kloakken, så løsningerne ikke ”kun” er løsninger, der kan håndtere regnvand, men også løsninger, der er med til at udvikle byen og skabe nye grønne rekreative byrum med en funktion, når det ikke regner, siger Jan Rasmussen, der er projektchef i Københavns Kommunes Teknik- og miljøforvaltning.

Han fortsætter:

- Vi har ikke opfundet alle svarene på de udfordringer. Derfor vil vi meget gerne høre, hvordan andre forestiller sig, at sådan en udfordring kan løses. Afholdelse af Climathon er en fantastisk mulighed for at bringe nye ideer i spil i, hvad der ikke bare er en udfordring for København, men også en global udfordring, siger Jan Rasmussen.

I 2017 var over 100 byer i 44 lande på 6 kontinenter vært for et Climathon. 

Jury i København

Magnus Schulz, SDG Ambassador
Martin Reinhold, COWI
Francesco Rosati, DTU Management Engineering
Ann Lilja (Climate change Adaption), KK
Rosalina M Wenningsted-Torgard (Climate change Adaption), KK
Marco Carreira Silva, Climate-KIC

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109